ГолосUA
09:10 24/08/2010

Новий власник «Луганськтепловозу» запропонував Фонду держмайна України взаємозалік

Російський «Трансмашхолдинг» вважає взаємозалік із Фондом держмайна України найкращим виходом із ситуації з оплатою угоди щодо оплати придбання «Луганськтепловозу».

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба російської компанії, передав власний кореспондент ГолосUA у Москві.

До складу російського холдингу як дочірня компанія входить ЗАТ «Брянський машинобудівний завод» (БМЗ), який був визнаний переможцем конкурсу з придбання «Луганськтепловозу».

«Після перемоги БМЗ у нинішньому конкурсі інвестор і ФДМ України опинилися в ситуації, коли вони мають один перед одним порівняні за обсягом зустрічні вимоги. За договором, 50 відсотків вартості акцій переможець конкурсу повинен був сплатити до 29 липня, а повністю розрахуватися до 29 серпня. Разом з тим, до моменту проведення конкурсу ФДМ України мало заборгованість перед БМЗ у розмірі близько 58 мільйонів доларів: після скасування результатів такого ж конкурсу, проведеного в 2007 році, сплачені за акції «Луганськтепловозу» кошти так і не були повернуті російській стороні», — йдеться у заяві.

Невизначеність ситуації вже призвела до того, що БМЗ виставив штрафні санкції на суму близько $3,5 млн. «У випадку, якщо борг Фонду держмайна перед російським інвестором не буде зарахований як оплата придбаних акцій, результати конкурсу можуть бути також скасовані», — заявили у «Трансмашхолдингу».  

У разі взаємозаліку по угоді «Трансмашхолдинг» готовий відмовитися від штрафних санкцій та різниці між ціною продажу активу в 2010 році і сумою запропонованою БМЗ в ході конкурсу в 2007 році (близько $11 млн).

«Розвиток ситуації «за негативним сценарієм» завдасть удар по інтересах російської сторони і «істотно погіршить» фінансово-економічну ситуацію на «Луганськтепловозі»», — впевнені в російській компанії.

Д. Кляхін   />  

Читайте также по теме