ГолосUA
08:12 08/12/2008

Новим міністром закордонних справ Грузії став російський грузин

Новий міністр закордонних справ Грузії Григол Вашадзе, окрім грузинського паспорту, має ще й російський і не має наміру від нього відмовлятись.

Про це повідомив «КоммерсантЪ-Украина».

«Я отримав громадянство Росії після розвалу СРСР і є досі російським громадянином. А грузинське громадянство мені спеціальним указом було надано президентом Грузії у 2007 році», — сказав він в інтерв’ю виданню.

Григол Вашадзе наголосив, що відновлення дипломатичних відносин між Росією та Грузією можливе. “От тільки трьох посольств Росії на грузинській території не буде ніколи. Росія сама собі створила цей глухий кут, проте ми готові взятись за руки і спробувати знайти з нього вихід”, — сказав він.

Дипломат також наголосив, що після загострення грузинсько-російських відносин він не має наміру відмовитися від громадянства РФ. «У мене ж не громадянство російського уряду», — наголосив Григол Вашадзе.

На запитання, чи підтримує він зв’язок із російськими дипломатами після розриву Тбілісі дипвідносин із Москвою, міністр відповів стверджувально. «Підтримував і підтримую. Кілька керівників МЗС РФ — мої друзі. Але називати їхні імена, вибачте, я не буду», — сказав він.

Нагадаємо, 5 грудня прем’єр-міністр Грузії Григол Мгалоблішвілі відправив у відставку чотирьох міністрів, в тому числі керівників Міноборони Давида Кезерашвілі та МЗС Еку Ткешелашвілі. На посаду міністра закордонних справ голова уряду призначив Григола Вашадзе, який відразу попросив усіх заступників міністра закордонних справ і послів написати заяву на звільнення.

 

Читайте также по теме