ГолосUA
14:53 09/11/2010

Новорічний бюджет українців цього року збільшиться на 19% — соцопитування

 

Цього року українці планують витратити на новорічні свята майже на 20% більше, ніж у минулому році.

 

Такі дані дослідження споживчих настроїв європейських покупців оприлюднив партнер компанії “Делойт” Григорій Павлоцький, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Україна та Росія серед 19 країн є найбільш оптимістично налаштованими державами, де споживачі планують значно збільшити свої витрати. В Росії споживачі зазначили, що планують збільшити свій новорічний бюджет на 7,3%, в Україні — на 19%”, — розповів Г. Павлоцький.

 

При цьому, як зазначив Г. Павлоцький, витрати, заплановані європейцями на період новорічних і різдвяних свят, в середньому знизились на 2,5%.

 

У той же час, за словами менеджера компанії “Делойт” Олександра Черінька, загальна сума запланованих витрат в Україні залишається найменшою, у порівнянні із іншими країнами. Так, за його словами, в середньому кожен із опитаних українців планує витратити близько 3 тис. грн (приблизно 280 євро) на новорічний стіл, подарунки і розваги. Для порівняння: у Росії — 385 євро, Ірландії — 1020 євро.

 

Довідка ГолосUA. Дослідження проводиться в європейських країнах протягом 13 років. Цього року в опитуванні взяли участь 20,655 тис. представників 19 країн Західної і Східної Європи.

 

Україна взяла участь в дослідженні втретє. Опитування проводилося протягом останніх тижнів вересня методом інтернет-анкетування. В дослідженні взяли участь понад 700 українців віком від 18 до 65 років, які проживають у різних містах України. Статистична похибка не перевищує 2,5%.

 

М. Мамаєва

Читайте также по теме