НПЗ дезінформують уряд про стан ринку нафтопродуктів — експерт

Нафтопереробні заводи дезінформують уряд та суспільство про стан ринку нафтопродуктів.

Про це сьогодні заявив акціонер групи компанії “Континіум" (Мережа АЗС “WOG”) Ігор Єремеєв під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

Сьогодні під бажанням накласти мито на імпорт нафтопродуктів, фактично відбувається саботаж або дезінформація уряду і суспільства про те, що відбувається на ринку нафтопродуктів. Чому? Тому, що влаштовуються гонитва за імпортерами, які фактично на собі несуть увесь тягар забезпечення ринку. Відбувається певний шантаж або саботаж з боку власників нафтопереробних заводів, які то погрожують зупинити НПЗ, то створюють умови, за яких сьогодні придбати нафтопродукт для внутрішнього ринку неможливо”, — зазначив він.

Експерт пояснив, що посилання на те, яка повинна бути ціна на внутрішньому ринку формується від формули експертно-аналітичної групи, але з 1 січня у формулу групи за чиєюсь невідомою вказівкою ставиться акциз, який працював у 2010 році і фактично ця ціна на 50 євро чи на 80 доларів нижча від реальної.

За словами І. Єремєєва, відповідно, імпортерів звинувачують у рості цін, проте це фактично є обманом, за допомогою якого “уряд дезінформує суспільство”. На думку експерта, це робиться для того, аби запровадити вигадане мито, “яке нібито має врятувати ринок”. “Сьогодні по ціні на нафту ми стоїмо на докризовому рівні. За рік ціна нафти зросла на 40%. Україна не може зупинити цей процес, тому уряду потрібно щось робити”, — підкреслив він.

Читайте также по теме