ГолосUA
15:09 18/05/2009

НТКУ заявляє, що результати «Євробачення-2009» від України були сфальсифіковані

Українська співачка Анастасія Приходько, яка представляла Росію на конкурсі «Євробачення-2009», отримала від України більше балів, ніж їй присудили члени жюрі та громадяни країни в результаті СМС — голосування.

Про це заявив віце-президент Першого національного телеканалу України Роман Недзельський, передав «Фокус».

За його словами, професійне журі України поставило Приходько 0 балів, а телеглядачі оцінили її виступ «трохи вище». Проте, за дві хвилини до того, як на всю Європу оголосили симпатії України, виявилось, що вона отримала 8 балів.

«Я дуже вдячний за двійку, яку Росія поставила нам. Це дуже по-партнерськи та по-сусідськи!», — заявив Недзельський. «Ми щойно відправили офіційного листа до EBU (Євразійський мовний союз). Ми просимо, щоб нам пояснили, як так могло статися. Так як і журі, і глядачі в Україні проголосували за Норвегію», — додав він.

«Нам за 2 хвилини до ефіру скинули з EBU цю неймовірну цифру, і саме таку інформацію ми повинні були розповсюдити. Нам довелося озвучити її в ефірі. Чесно скажу, ми були в шоці!» — сказав Недзельський.

Також Р. Недзельський зазначив, що процес смс-голосування не контролювався, оскільки голоси підраховувала фірма, яка займалася моніторингом. «Фірма голоси нам і скинула. Аби ми це робили самі, то тоді чітко розуміли б, як цей процес проходить», — відзначив віце-президент.

«За 2 хвилини до ефіру нам сказали, що ми повинні озвучити цю цифру — 8 — як голоси від України! Ми були, чесно кажучи, в шоці і не хотіли цього робити. Йшла звичайна маніпуляція. Зрозуміло, що Норвегія об’єктивно перемогла, і тут немає питань. Але звідки в Приходько від України узялося 8 балів?!», — здивувався чиновник.

 

Читайте также по теме