ГолосUA
06:52 13/04/2010

НУ-НС хоче приймати участь у розподілі парламентських комітетів — Мартиненко

Фракція «Наша Україна-Народна самооборона», як опозиційна сила, також хоче приймати участь у розподілі парламентських комітетів.

Про це заявив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко у ефірі «5 каналу».

«БЮТ говорить про опозицію, тільки себе маючи на увазі. Я разом з Анатолієм Матвієнком вніс доповнення до Закону про регламент стосовно того, що у нас не може бути тільки одна опозиція, зокрема, наша фракція також є у опозиції на сьогодні. Ми вимагатимемо також пропорційного розподілу комітетів у парламенті». – сказав він.

За словами Мартиненка, НУ-НС не підтримує блокування парламенту. «Ми не підтримали блокування у минулу п’ятницю. Блокування було замість звіту уряду, де повинен був виступати міністр палива та енергетики. Таким чином проблеми вирішені не будуть. Опозиція не має 226 голосів, і без попередніх домовленостей, зокрема по конфігурації комітетів, я думаю, це не вдасться вирішити», — наголосив лідер фракції НУ-НС.

Нагадаємо, народні депутати від БЮТу збираються з вівторка заблокувати парламент. Головна причина – надання опозиції важелів контролю за владою. Сьогодні керівники парламентських комітетів від БЮТу збираються подати заяви про звільнення, аби поділити комітети за новим Регламентом.

І. Носальська

 

Читайте также по теме