ГолосUA
10:10 13/02/2010

НУ-НС озвучила умови створення коаліції з Партією регіонів

Парламентська фракція «Наша Україна-Народна самооборона» готова створити нову коаліцію в Верховній Раді з Партією регіонів лише за трьох умов.

Про це народний депутат НУ-НС Олесь Доній заявив в ефірі політичного шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер», передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, його фракція, не дивлячись на усі насмішки, є «справді ідеологічною та демократичною».

«Для депутатів НУ-НС важать і демократія, і ідеологія. Депутати НУ-НС голосують своїми картками і приймають самостійні світоглядні рішення, а не хтось один — великий тато чи мама — приймають рішення і роздають вказівки. В НУ-НС такого нема. Тому, якщо підуть на переговори з НУНС , хоча до речі, я ще не певен, що хтось щось запропонував, то, в першу чергу, тільки на ідеологічних засадах, друге питання — це кадрові засади для підкріплення ідеології, тобто це гуманітарний блок і третє — це Прем’єр-міністр — не регіонал. І я не впевнений, що регіонали на це підуть, бо це означатиме і європейський вибір, і підтримку української мови та культури», — відзначив політик.

При цьому він підкреслив, що у такому випадку нунсівці готові були б залишити для регіоналів економічного та фінансового сектору. «Ми знаємо, що економіка знаходиться у катастрофічному стані, а у регіоналів є сильний економічний блок», — зазначив він. /> Водночас, за словами О. Донія, у фракції ще не готові назвати прізвище глави уряду, який би їх влаштував. «Щодо конкретних кандидатур, то навіть щодо тих засад, які я назвав, їх на засіданнях фракції ніхто не наважувався обговорювати. НУ-НС сьогодні дійсно в кризовому стані. Збирались вже двічі тридцять депутатів, бо була жага поговорити, але жодного разу не зібрався кворум – 37 чоловік. Коли збереться, тоді й поговоримо», — підсумував він.

На думку політика, дострокові парламентські вибори сьогодні вкрай не вигідні Партії регіонів, тому регіонали намагатимуться домовитись чи то з НУ-НС, чи то з БЮТ. «Є ще можливість збереження діючої коаліції, але тут безліч мінусів. Бо для Тимошенко може постати питання для переходу в опозицію і якщо вона перейде в опозицію в неї з’явиться шикарний шанс реваншу на наступних парламентських та президентських виборах», — спрогнозував О. Доній.

А. Береза

 

Читайте также по теме