ГолосUA
14:27 25/02/2010

НУ-НС відправила Мартиненка на переговори до Тимошенко

Фракція НУ-НС відправила до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко голову фракції Миколу Мартиненка для переговорів з приводу створення коаліції.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив народний депутат від НУ-НС Кирило Куліков.

“Фракція відделегувала голову фракції М.Мартиненка сьогодні провести перемовини з Тимошенко і почути її позицію з приводу коаліції”, — зауважив він.

Депутат також розповів, що “сьогодні на зібранні фракції єдиним рішенням, яке ми прийняли — це об’єднання фракції, прийняти принципові документи, які регулюють її діяльність, тобто регламент фракції. А все для того, щоб ми були монолітні, а не 72 окремих партії”.

К Куліков також наголосив, що “ не бачить людей, які з коаліції виходили”.

“Я не вважаю себе як людина, яка вийшла з коаліції, я підтримую принципи, які задекларувала коаліція. Немає нічого реального, я б сказав, почались юридичні ігри — хто більш правий, хто менш правий. Зараз для коаліції дуже важкий час, тому вона зараз програла і потрібно цей факт визнати, і визнати що ми в опозиції”, — пояснив він.

“Країна не повинна хитатись від якихось негараздів у політиці. Як на мене, ми повинні це визнати і повинні йти далі. І я впевнений, що якщо в нас буде принципова позиція, то ми її не будемо змінювати”, — додав він.

При цьому парламентарій запевнив, що йому невідома інформація про збір підписів для створення коаліції.  

К.Куліков також припустив, що “всі позиції, якщо ми не підтвердимо, що є коаліція Блоку Литвина, БЮТ та НУ-НС, а багато чого залежить від Ю.Тимошенко, то правовим порядком буде зміна регламенту і коаліція буде формуватись не фракціями більшості, а більшістю депутатами. А під це будуть голоси — я впевнений”.

Депутат припустив, що всі ці питання будуть вирішуватись з вівторка, на пленарному засіданні парламенту.

Нагадаємо, 25 лютого народний депутат від Партії регіонів Василь Хара заявив, що вже зібрано більше 226 підписів за створення нової коаліції в парламенті, до якої ввійдуть представники Партії регіонів, “Нашої України”, Блоку Литвина та комуністів.

О. Оснач

 

Читайте также по теме