ГолосUA
11:40 01/12/2010

НУ-НС вимагає, щоб Литвин подав до суду на 10 нардепів за сумісництво

 

Представники фракції НУ-НС вимагають звільнити або подати до суду на десятьох народних депутатів за сумісництво.

 

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС Андрій Парубій на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, впродовж 8 місяців депутати суміщають дві посади, що є порушенням Конституції. “Всі ці 10 депутатів голосували за Податковий кодекс, проти якого відбуваються масові демонстрації, а також за зміни до Конституції… Цих депутатів не буває у залі Верховної Ради, але їхні картки голосують”, — зазначив він.

 

Політик зауважив, що це: заступник голови Адміністрації Президента Васильєв (ПР), голова Львівської ОДА Василь Горбаль (ПР), голова Служби Автодоріг Володимир Демішкан (ПР), голова Вінницької ОДА Микола Джига (ПР), міністр навколишнього середовища України Микола Злочевський (ПР), голова Служби зовнішньої розвідки Григорій Ілляшов (ПР), голова Держмитслужби Ігор Калєтнік (КПУ), генеральний директор Державної компанії експорту та імпорту продукції та послуг військового та спеціального призначення Дмитро Саламатін (ПР), голова Вищого спеціального суду з розглядів цивільних та кримінальних справ Леонід Фесенко (ПР), голова Держкомлісгоспу Микола Шершун (Блок Литвина).

 

А. Парубій також заявив, що нардепи від фракції НУ-НС звернулися з депутатським запитом до Голови Верховної Ради Володимира Литвина та Президента Віктора Януковича з метою вирішення цього питання. Крім того, парламентарі просять, щоб це питання внесли до порядку денного цього пленарного тижня, а “якщо цього не буде, щоб Литвин подав до суду до вищеназваних депутатів”.

 

 

О. Гайворонська

Читайте также по теме