ГолосUA
10:45 28/01/2009

НУНС та БЮТ вимагають звільнення Черновецького

Народні депутати від фракцій НУНС і БЮТ звернулися до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням внести подання Президентові України на звільнення з посади глави Київської міськдержадміністрації Леоніда Черновецького.

Про це йдеться у відкритому зверненні депутатів Олександра Омельченка, Кирила Куликова, Володимира Ар’єва, Юрія Кармазіна (усі НУНС) і Володимира Бондаренка (БЮТ), повідомила «Газета 24».

Від Віктора Ющенка депутати вимагають звільнити Черновецького «за систематичне порушення Конституції України і законів України».

Також автори звернення вимагають від Генпрокурора Олександра Медведька порушити низку кримінальних справ за фактами, що підпадають під статті 191, 358, 364, 365, 366 Кримінального кодексу України.

Зокрема, депутати вказують на «незаконні дії при створенні ЗАТ «Київенергохолдинг».

Також у зверненні йдеться про «незаконні дії посадовців ВАТ «АК «Київводоканал» при використанні бюджетних коштів у лютому-березні 2008 року в розмірі близько 40 млн. грн». За даними депутатів, гроші були передбачені на виплату зарплати, проте були «переведені на рахунок ТОВ-банкрута і використані на вибори».

Ще одна кримінальна справа, на думку депутатів, повинна бути порушена за «незаконні дії при відчуженні приміщень Департаменту експлуатації каналізаційного господарства за адресою м. Київ, вул. І. Кудрі, 7, внаслідок чого територіальна громада міста Києва втратила земельну ділянку площею 1,3 га».

За даними народних обранців, на цій ділянці планується побудувати житловий комплекс ціною близько $800 млн. У той же час «ці гроші можна було використати для реконструкції Бортничівської станції аерації, для якої потрібно 500 млн. євро».

У зверненні також міститься вимога голові парламенту Володимиру Литвину доручити голові комітету ВР з питань місцевого самоврядування Олександру Омельченку розглянути на засіданні комітету питання про вищенаведені порушення законів Леонідом Черновецьким і більшістю Київської міськради. Після чого внести проект постанови про терміновий розгляд питання Верховною Радою.

Леонід Черновецький переміг на виборах мера Києва в березні 2006 року і позачергових виборах у травні 2008 року.

 

Читайте также по теме