ГолосUA
17:33 02/04/2009

О.Шлапак запевнив послів G7, що курс гривні — врівноважений

Дані платіжного балансу України свідчать, що в Україні досягнуто рівноважного курсу іноземної валюти. У цьому запевняв послів країн G7 та представників Світового банку та МВФ в Україні перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак під час сьогоднішньої зустрічі. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі глави держави.

Щодо заходів, які необхідно вжити для відновлення програми з МВФ, О. Шлапак наголосив, що Президент України вже провів шість зустрічей з вищим керівництвом держави для погодження необхідних рішень. Перший заступник Глави Секретаріату запевнив дипломатів і представників фінансових інституцій, що В.Ющенко підтримує законопроекти, які стосуються оздоровлення державних фінансів, зокрема, збільшення ресурсів державного бюджету та Пенсійного фонду, що знаходяться на розгляді Верховної Ради України.

Про це, на його думку, свідчать і тези Послання Президента до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, що було проголошено у парламенті 31 березня. О. Шлапак повідомив, що Президент особисто зустрічався з керівниками фракцій з проханням забезпечити прийняття цих законопроектів.

Учасники зустрічі погодилися, що це буде вагомою підставою для повернення місії МВФ в Україну.  />  

Окрім того, О. Шлапак надав необхідні роз’яснення щодо норм законопроекту про внесення змін до державного бюджету, які, на думку Віктора Ющенка, не можуть бути підтримані. За словами заступника глави Секретаріату Президента, ці норми можуть призвести до втрати контролю над обсягом державного боргу та інших негативних наслідків, а також консервують проблеми перехресного субсидіювання.  
 

Під час зустрічі було досягнуто домовленість, що питання підтримки цього Закону потребує додаткових консультацій, які найближчим часом будуть проведені із залученням фахівців Секретаріату Президента України.

 

Читайте также по теме