Ольга Черненко
15:28 17/01/2011

Об’єднання опозиційних сил буде важко зробити — політолог

Опозиційні лідери не зможуть об’єднатися в одну політичну силу.

Про це сказав директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Ми пам’ятаємо 2002 рік, коли демократичні сили об’єдналися. Але за останні роки нічого подібного не було. Тому я сумніваюся, що це об’єднання буде, що воно вийде. Це буде дуже важко зробити, — зазначив експерт. — Бо якщо Катеринчук і Матвієнко — більш поступливі, то я не уявляю, як можуть домовитися Гриценко і Яценюк та вибудувати спільну позицію. Адже Яценюк вважає себе першим, бо має більший рейтинг. Спочатку може й буде кооперативне керівництво, а потім його все одно визнаватимуть за лідера. Тому, в принципі, для нього це вигідна кооперація. Але чи Гриценко поступиться принципами? Може просто не поступитися. Всі інші — більш конформістські, готові поступатися».

Водночас, зазначив політолог, це правильний крок.

«Бо кожному з них набагато важче окремо, аніж, коли вони всі разом», — додав експерт.

Нагадаємо, лідери партій «Фронт змін», «Громадянська позиція», Європейська партія України й «Собор» домовилися об’єднатися в одну політичну силу. Зараз формують статут нової партії.

«Йдеться не про створення передвиборного блоку, а про конструювання на базі чотирьох партій єдиної потужної політичної сили», — повідомило джерело з групи переговорників.

Читайте также по теме