Ольга Черненко
18:27 18/01/2011

Об’єднання опозиції можливе, якщо на передній план висуватимуть лідерів другого плану — Кулик

Об’єднання частини опозиційних політичних партій в одну можливе, якщо на передній план висуватимуть лідерів другого плану.

 

Таку думку висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

«Саме по собі це об’єднання намагається об’єднати необ’єднуване. І неодмінно вони прийдуть до загострення міжособистісних конфліктів, — зазначив він. — Суперечки вийдуть на поверхню. Тому в мене скептичне ставлення до цього бажання об’єднатися».

 

Водночас, зазначив експерт, таке об’єднання опозиційних сил можливе лише в кількох випадках.

 

«Насамперед, коли в такій партії ці лідери висуватимуть на передній план не себе: Катеринчука, Матвієнка чи Гриценка, а коли висуватимуть лідерів другого плану, які користуються більшою довірою і мають позитивний баланс сприймання у суспільстві, — підкреслив В. Кулик. — Мова йде про залучення громадянського сектору. Це мають бути люди, які мають вагомий вплив в експертному співтоваристві. Тільки таким чином можна створити собі позитивний образ і подолати питання лідерства».

 

Нагадаємо, лідери партій «Фронт змін», «Громадянська позиція», Європейська партія України й «Собор» домовилися об’єднатися в одну політичну силу. Зараз формують статут нової партії. Водночас вони зазначили, що не готові брати до себе партію БЮТ-«Батьківщина».

 

Водночас народний депутат із фракції НУ-НС Микола Катеринчук заявив, що опозиція веде консультації щодо об’єднання. Він наголосив, що переговори йдуть «із БЮТ, ми говоримо також зі «Свободою», говоримо з усіма, хто не є сьогодні партнером Партії регіонів».

 

 

 

 

Читайте также по теме