ГолосUA
15:16 14/07/2010

Об`єднання політичних сил на базі “Єдиного центру” зможе стати сильним конкурентом ПР на виборах, — експерт

Об`єднання політичних сил на базі “Єдиного центру”, може стати сильним конкурентом Партії регіонів на виборах.

Про це сказав політолог Олександр Палій Кореспонденту ГолосUA. /> “Очевидно, що з новим маніпулятивним законом Партії регіонів низка політичних сил, зокрема, і “Фронт змін”, і “Громадянська позиція” будуть шукати маневрів, аби піти на вибори, адже вони просто можуть “пролетіти” на місцевих виборах. Тому я думаю, Віктор Балога хоче виступити такою собі об`єднуючою силою для них, адже це вигідно як для однієї так і для другої сторони”, — сказав він.

Водночас, політолог наголосив, що політичні партії, яким надійшли листи-запрошення від “Єдиного центру”, цілком можуть прийняти пропозицію.
“Звісно, важко прогнозувати відповідь як Анатолія Гриценка, Яценюка та інших, але виникнення такої партії, або хоча б виборчого списку з рівномірною квотою, як альтернативи Партії регіонів, було б добрим сигналом”, — зауважив політолог.

Олександр Палій зазначив, що така партія цілком могла претендувати і на позиції мерів і на позиції в місцевих радах.
“Я думаю, що утворивши об`єднання з політичних сил, які не входять ані до БЮТ, ані до ПР, ані до відверто проющенківських демократів від НУ-НС, ці політики могли стати серйозним конкурентом для “регіоналів”” — підсумував експерт.

Нагадаємо, лідер “Єдиного Центра” Віктор Балога пропонує Анатолію Гриценку створити єдину партію на базі "Єдиного Центру". Також лист-запрошення надійшов до ще декількох лідерів партій.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме