ГолосUA
09:54 29/07/2010

Об’єднання православної церкви — це не питання держави — експерт

Об’єднання усіх православних конфесій у помісну церкву — не питання, яким мають займатися політики або державні діячі.

Про це сказав директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, передав кореспондент ГолосUA.

“Ідея об’єднання православ’я в єдину помісну церкву — це не питання політичного і державного характеру. Це питання, яким має займатися сама церква”, — пояснив він.

За словами В. Кулика, церкви мають власне церковне право і тому держава не повинна втручатися у міжконфесійні суперечки або у їхню внутрішню діяльність, адже у них є чітко визначені порядки вирішення суперечок. Об’єднання у єдину помісну церкву православних конфесій, на думку експерта, мають вирішувати самі віряни та духовенство. “Якщо буде громадська та церковна воля та благословення, як вони кажуть, то буде православна церква”, — заявив експерт, додавши, що наразі бажання об’єднання православних церков нема ні зі сторони Московського, ні з боку Київського патріархату — навпаки є намагання поглибити розкол у православ’ї.

“Коли ми говоримо про об’єднання православ’я, то мова йде про необхідність припинити міжконфесійну боротьбу, необхідність ліквідувати радикалізацію конфліктних точок, які розколюють суспільство”, — зауважив В.Кулик.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме