ГолосUA
05:50 14/05/2009

Обама хоче заборонити публікацію фото знущань над в’язнями

Президент США Барак Обама категорично виступає проти публікації фото, на яких американські офіцери знущаються над в’язнями таких установ, як Гуантанамо та Абу-Гарабі (військова в’язниця в Іраку). Про це повідомляє служба Associated Press.

Обама вважає, що ці фото "не є особливою сенсацією" і остерігається аби вони жодним чином не вплинули на безпеку американських військ.

Президент США також наголосив у своїй заяві, що він не терпітиме будь-яких фактів знущання власних громадян над в’язнями, але публікацію зазначених фотографій якнайшвидше оскаржуватиме його юридична команда.

Фотографії, через які хвилюється Обама, були зроблені у 2004-му році у славнозвісній іракській в’язниці Абу-Гарабі. Жорстокість американських офіцерів, які змушували в’язнів одягати нашийники або знімати весь одяг, не раз була засуджена правозахисниками та урядами різних держав, особливо мусульманських.

Прес-секретар Білого дому Роберт Гібс наголосив, що публікація даних фото може завадити США успішно завершити дві важливі військові операції — в Іраку та Афганістані.

(Л.Дубенко)

 

Читайте также по теме