ГолосUA
11:37 28/11/2008

Обама призначає членів своєї адміністрації на користь України

Новообраний президент США Барак Обама призначив членів своєї адміністрації, що добре знають про Україну.

Про це в п’ятницю пише газета "Дело".

Видання відзначає, що в п’ятницю Обама має назвати свого майбутнього держсекретаря. Скоріш за все, на цю посаду буде призначена дружина екс-президента Білла Клінтона Гіларі.

Відомо, що подружжя Клінтонів неодноразово бувало в Україні і достатньо прихильно ставиться до нашої країни.

Заступником Г.Клінтон стане Марк Бжезинський, син відомого політолога Збігнева Бжезинського, який завжди був гострим критиком Росії і прихильником розвитку більш тісних відносин між Україною й Америкою.

Також висока імовірність того, що на стратегічно важливі посади в адміністрації Б.Обами прийдуть люди з команди Б.Клінтона.

Зокрема, на посаду міністра торгівлі претендує Білл Річардсон, який раніше допомагав Україні вирішувати питання з ліквідації аварії на ЧАЕС.

Серед інших знакових фігур — кандидат на посаду міністра Юстиції Ерік Холдер і кандидат на посаду глави апарата Білого дому Рам Еммануель.

Одним з основних ідеологів зовнішньополітичної стратегії нової демократичної адміністрації стане Джозеф Байден. Цей сенатор-демократ від штату Делавер не утомлюється висловлювати стурбованість "відходом" Росії від демократії при Володимирі Путині.

Він затятий прихильник розширення НАТО на Схід і якнайшвидше включення до складу Альянсу України.

Опорою для України в Білому домі стане і посада заступника держсекретаря, яку обійме, Марк Бжезинський.

Ще одною важливою персоною в команді Обами є професор Стенфордського університету Майкл Макфол.

Аналітики очікують, що він займе важливе місце в новій адміністрації, тому що має великий авторитет в американських політиків з обох партій. М.Макфол є фахівцем з Росії, але також добре розбирається в українському питанні.

 

Читайте также по теме