ГолосUA
10:41 26/03/2010

Обама відмовився їхати в Києв через погані дороги

Огидна київська інфраструктура завадила прийняти в Києві історичний російсько-американський саміт з ядерного роззброєння.

Незадовільний стан київських доріг став причиною, через яку історичний договір між Росією і США про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО) буде підписаний в Празі, а не в Києві, як пропонувалося раніше.

Про це заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Дмитро Видрін.

"З кулуарних міжнародних чуток, саме огидна київська інфраструктура вплинула на те, що саміт проходитиме в Празі, де дороги пристосовані для дипломатичних лімузинів і президентських кортежів", — розповів Видрін.

"Для нашої країни це означає одне — треба терміново ремонтувати дороги", — зазначив він.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович пропонував прийняти в Києві історичний російсько-американський саміт з ядерного роззброєння і стати місцем підписання нової угоди між Росією та США про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО).

За словами заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман, Москва "сприйняла ініціативу з інтересом". "І якщо американці будуть не проти, Україна нарешті стане тим мостом між Сходом і Заходом, про який завжди говорив наш лідер", — зазначила Герман.

Проте президент Росії Дмитро Мєдвєдев і держсекретар США Гілларі Клінтон ухвалили рішення підписати договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО) у Празі.

За матеріалами: Економические известия

 

Читайте также по теме