ГолосUA
13:13 13/07/2010

Обговорювати Податковий кодекс треба було раніше – Ляпіна

Всенародне обговорення проекту Податкового кодексу потрібно було проводити ще до ухвалення його в першому читанні.

Про це сказала депутат від фракції НУ-НС Ксенія Ляпіна на засіданні комітету.

“Ми були за те, щоб обговорювати Податковий кодекс ще до першого читання, тому що це розумна норма, і ми переконані, що цей документ треба обговорювати, оскільки він стосується кожного громадянина старше 18 років”, — зауважила вона.

Водночас політик зазначила, що всенародне обговорення має проводитися для того, щоб зібрати пропозиції громадськості, опрацювати їх і внести до Податкового кодексу.

“Зараз громадськості абсолютно незрозуміло, яким чином відбуватиметься обговорення Податкового кодексу. Мені вже телефонують і запитують, до якого тексту вносити пропозиції — до того, який був до першого читання, чи до того, який підготовлений до другого читання з 5 тис. зауважень. Що обговорювати? Склалась непрозора ситуація. Зараз у громадськості основне питання, яка процедура обговорювання і як надавати пропозиції”, — додала Ксенія Ляпіна.

Політик зазначила, що депутатська група "За Україну!" візьме участь у процесі обговорення Податкового кодексу і намагатиметься зробити так, щоб громадська думка була врахована.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме