ГолосUA
12:55 05/08/2010

Обидва Податкові кодекси – це одна зі складових передвиборних технологій, — БЮТ

Для влади місцеві вибори є так само важливі, як і парламентські, тому залучаються різні технологічні процеси, у тому числі й Податкові кодекси.

Про це сказав депутат від Блоку Юлії Тимошенко Дмитро Ветвицький в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA, коментуючи обговорення Податкових кодексів.

«Здавалося б, цей процес мав би стимулювати інтерес до чинної влади з боку підприємців. І думаю, що стимуляція буде, але… негативна завдяки тому, що пропонується урядом в обох кодексах, хоч вони і різні. Це фіскальні кодекси, вони фактично руйнують систему підприємницької діяльності, особливо дрібного і середнього бізнесу. Партія регіонів розраховує не на виборців, які здійснюють підприємницьку діяльність», — сказав він.

Політик нагадав, що лише Донецька область відбирає у держави щороку 400 мільйонів гривень як дотації. «Це не найбільш дотаційна область. Однак, наприклад, Львівська область платить податки і отримує повернення платежів. Більше того, статистика каже, що Львівська область платить удвічі більше податків від малих підприємств, ніж наприклад, Донецька», — зауважив він.

За словами депутата, це електоральна карта та пояснення того, чому ПР не переймається малим бізнесом. «Але позаяк все робиться в інтересах крупного капіталу, вони розраховують, що всі, як один, капіталісти вишикують своїх підлеглих, щоб ті віддали голоси за ПР. Отож, наразі про жодну податкову революцію тут не йдеться», — підсумував Дмитро Ветвицький.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме