ГолосUA
11:59 04/12/2009

Обіцянки підвищення соцстандартів — це тільки “замануха” для людей, — П. Симоненко

Підвищення соціальних стандартів без контролю цінової політики у державі — це лише обман для виборців, з метою привернути їх на свій бік.

Таку думку висловив кандидат на посаду Президента України від лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко в інтерв’ю ЗМІ Запоріжжя, передав кореспондент ГолосUA.

Він наголосив, що фракція Компартії України голосувала за підвищення рівня життя населення України, але головна проблема — галопуюча інфляція — не була вирішена.

«Ми ухвалили рішення голосувати, і ми голосували. Ми голосували і за подолання вето. Ми все робили аби ці соціальні стандарти були у нас узаконені. Але підвищення пенсій та заробітних план на основі цього закону не вирішує корінних проблем наших виборців. І наша фракція розуміє, що перш за все необхідно підвищувати рівень життя. А це також комплексне питання, це також державна політика. Адже він підвищується від того, як зростають доходи кожної родини і зменшуються видатки», — зазначив П. Симоненко.

Кандидат від лівих наголосив, що очолювана ним політична сила ставить перед собою завдання вивести співвідношення доходів та видатків пересічних українців на інший рівень, коли надбавки до зарплат, пенсій та стипендій не будуть “з’їдатися” інфляцією.

«Ми ставимо завдання підвищити доходи громадян водночас з жорстким контролем за цінами у державі і тарифами. Коли кажуть тільки про підвищення заробітної плати і що це лише торкнеться бюджетників, а не торкнеться простих трударів, то тоді ж знову відбудеться викривлення, адже бюджет в умовах зупинки роботи підприємств стає заручником інфляції. Бюджет наступного року загнали за 300 млрд грн: об’єми виробництва падають, інфляція зростає, індекс зростання цін підвищується, як споживчих так і виробництва продукції”, — пояснив лідер Компартії України.

Він наголосив, що якщо чинна влада, яка є власником переважної більшості підприємств України не виганяла б з роботи людей, а також не зменшувала тим, хто залишився заробітні плати, а навпаки підвищила їх, то і забезпечення бюджетників би покращилось, адже зросли б надходження до державної скарбниці.

“Ці соціальні стандарти — це сьогодні “замануха” для людей, аби тільки виборці повірили у чергові обіцянки олігархів. А насправді вони цього робити не будуть”, — резюмував П. Симоненко.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме