ГолосUA
14:58 02/08/2010

Обмеження експорту зерна має не допустити зростання цін на внутрішньому ринку, — експерт (ГОЛОС)

Обмеження експорту зерна з України — необхідний захід, щоб не допустити зростання ціни на зернові культури на внутрішньому ринку.

Таку думку озвучив експерт українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, потенційні обсяги експорту зерна в цьому році складають 17 млн тонн. Проте наскільки фактичний обсяг експорту буде відповідати прогнозам, залежатиме від експортного регулювання, що є необхідним, оскльки ціни в Україні респонудуються зі світовими цінами. /> ГОЛОС

“Ми зараз дійсно бачимо намагання відгородити Україну від світового ринку, тому що цінова динаміка на світовому ринку розвивається досить і досить динамічно. І підвищення цін буквально щотижнево на 20-30 доларів за тонну протягом останніх тижнів — ясно що на внутрішньому ринку буде не просто переварити таке підвищення цін. Тому ми бачимо, що є досить серйозні намагання уряду обмежити експорт зерна”, — зазначив він.  

При цьому він зазначив, що незабаром такі обмеження мають оформитися законодавчо, наразі ж проводиться оцінка реального валового збору, якості зерна, яке є в Україні.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме