Обмеження терміну дії водійського посвідчення вимагає Конвенція про дорожній рух – Могильов

До 29 березня 2011 року Україна повинні бути запроваджене посвідчення водія з графою, у якій вказано кінцевий термін дії прав, як цього вимагає Конвенція про дорожній рух.

Про це міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов сказав в ефірі каналу Інтер, передав кореспондент ГолосUA.

За словами А.Могильова, в Україні на сьогоднішній день діє сім видів водійських посвідчень, випущених як ще за часів радянського союзу, так і в роки незалежності України, й всі вони не мають графи з кінцевим терміном дії.

«Всі ці водійські посвідчення діють як на території України, так і закордоном. Вони дійсні, ніхто їх змінювати не збирається і змінювати не буде без бажання водія», — сказав А.Могильов.

Він також нагадав, що у 2006 році до Конвенції про дорожній рух були внесені доповнення про те, що посвідчення повинно мати кінцевий термін дії.

«З 29 березня цього року, відповідно до Конвенції про дорожній рух всі водійські посвідчення повинні мати графу з кінцевим терміном дії», — наголосив міністр.

А.Могильов також зазначив, що у 2008 році Верховною Радою були прийняті зміни до закону про дорожній рух, де в 15 статті вказано, що в Україні будуть вводитись посвідчення водія, які матимуть графу з кінцевим терміном дії. «Ми вимушені в Кабмін вносити пропозицію про обмеження терміну дії. Ми повинні до 29 березня прийняти термін дії прав», — сказав А.Могильов.

За його словами, більшість країн Європи і СНД вже прийняли 10-річний термін дії прав. «Я готовий підтримати ініціативу, нехай це буде 20 чи 30 років, нас ніхто не обмежує, єдиний нюанс, як Європа на це подивиться», — додав урядовець.

Читайте также по теме