ГолосUA
15:55 20/09/2010

Обов’язкові медогляди допоможуть з’ясувати, скільки грошей потрібно на реформу медицини — Князевич

Обов’язкові медогляди мають допомогти з’ясувати, скільки грошей потрібно державі на медичну реформу.

Про це сказав на прес-конференції екс-міністр охорони здоров’я України Василь Князевич, передав кореспондент ГолосUA.

“Населення потрібно розбити на певні категорії за віком та іншими ознаками. Для кожної категорії необхідно створити протоколи обстежень, що включатимуть перелік аналізів, рентгенівського та інших досліджень. Без цього неможливо сказати, скільки коштуватиме диспансеризація”, — повідомив він.

За словами екс-міністра охорони здоров’я, саме держава має створити умови для проходження громадянами обов’язкового медичного обстеження. “Те, що здоров’я — це найвища цінність, має бути державною політикою. Тому держава має попіклуватися, де і як громадяни будуть проходити обстеження”, — підкреслив він.

Разом із тим В. Князевич додав, що за результатами обстежень мають бути підраховані суми коштів для лікування громадян, яке відбуватиметься за результатами диспансеризації.

Тому, впевнений В. Князевич, необхідними будуть законодавчі зміни у системі держзакупівель вакцин та ліків.

В. Князевич також повідомив, що за урядовою програмою на обов’язкові медогляди населення уряд планує витратити 5,7 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Мiнiстерство охорони здоров`я оприлюднило наказ про запровадження обов`язкового щорiчного медичного огляду громадян. У рамках медогляду обов`язковими будуть вимiр росту, ваги, артерiального тиску, перевiрка гостроти слуху i зору, аналiз кровi i сечi, рентген грудної клiтки, маммографiя й ультразвукове обстеження простати для чоловiкiв.

І. Носальська />  

Читайте также по теме