ГолосUA
13:20 20/09/2010

Обов’язковий медогляд населення потрібен для запровадження страхової медицини — Князевич

Обов’язковий медогляд населення є підготовчим етапом для запровадження страхової медицини в Україні.

Таку думку висловив на прес-конференції екс-міністр охорони здоров’я України Василь Князевич, передав кореспондент ГолосUA.

“Диспансеризація населення є передумовою введення страхової медицини в Україні”, — сказав він.

За словами екс-міністра охорони здоров’я, обов’язкові медичні огляди громадян є однією зі складових реформи медичної системи України.

Водночас він додав, що перший етап, а саме інвентаризацію устаткування та кадрів державних медичних закладів вже подоланий. “Диспансеризація — наступний крок, що покликаний надати інформацію про рівень здоров’я населення України. А ця інформація потрібна для подальшого реформування медичної галузі”, — підкреслив В. Князевич.

Разом із тим екс-міністр охорони здоров’я наголосив, що для запровадження обов’язкових медичних оглядів населення поки що немає ані відповідної законодавчої бази, ані механізмів, які би зобов’язали українців проходити щорічну диспансеризацію.

“Необхідна серйозна законодавча робота і налагодження міжурядових стосунків для втілення ідеї диспансеризації. Без цього наказ Мінохорони здоров’я може виявитися “мертвонародженим”, — заявив В. Князевич.

Нагадаємо, на початку вересня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило наказ про обов’язкові медогляди громадян. За планом міністерства, вони мають бути розпочаті вже з 2011 року.

І. Носальська />  

Читайте также по теме