ГолосUA
17:36 06/04/2009

Обов’язковими іспитами для абітурієнтів можуть стати іноземна мова та одна з точних наук

В системі зовнішнього оцінювання абітурієнти мають обов’язково складати іноземну мову та одну з точних дисциплін.

Таку думку сьогодні під час круглого столу висловив ректор Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка Леонід Губерський.

За його словам, сьогодні конкурс на спеціальності математичного та фізичного профілю в середньому півтори-дві особи на місце. «Є небезпека, що діти можуть взагалі припинити вивчати ці дисципліни. Інтерес до них стрімко зникає», — зазначив Леонід Губерський.

При цьому він зробив наголос на важливості впровадження іспиту з іноземної мови. «Розраховувати, що абітурієнт з регіонів матиме високий рівень іноземної мови це, звісно, наївно, проте базовий рівень він повинен мати», — вважає ректор.

Також він висловився за підтримку ініціативи внесення даних із шкільного атестату до сертифікату із результатами з ЗНО. «Якщо ми цього не зробимо, то фактично втратимо інформацію про шкільні досягнення майбутніх студентів», — відмітив він.

Нагадаємо, що зараз за системою зовнішнього незалежного оцінювання обов’язковим є складання іспитів з української мови та літератури.

 

Читайте также по теме