ГолосUA
05:43 14/10/2010

Обсяг перевалки нафти в Українських портах зріс — Мінтрансзв’язку

Загальний обсяг перевалки нафти, вугілля та руди у морських портах за дев’ять місяців поточного року зріс у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

За оперативними даними Державної адміністрації морського і річкового транспорту загальний обсяг перевалки нафти склав 10937 тис. тонн ( на 10% більше, ніж за січень-вересень 2009 року), усіх видів руди – 14487 тис. тонн (+7%) та вугілля – 9230 тис. тонн (+0,9%).

Для підтримки позитивної динаміки по об’ємам переробки цих вантажів протягом місяця були вперше виконані дозавантажувальні роботи на рейді порту «Южний» та вперше застосовано схему «вільної практики» у Одеському порту, яка дозволяє проводити обробку судна ще до прибуття на нього контролюючих органів. Крім того, Мінтрансзв’язку проводить роботу по введенню знижок для операцій з перевалки нафти у вітчизняних портах.

Нагадаємо, за дев’ять місяців 2010 року загальний обсяг переробки вантажів у вісімнадцяти морських торговельних портах склав 79939,7 тис. тонн, що відповідає аналогічному періоду в минулому році.

Читайте также по теме