ГолосUA
10:11 19/10/2010

ОБСЄ направить в Україну чотирьох спостерігачів за місцевими виборами

 

size="4">20 жовтня поточного року в Україні розпочнуть роботу 4 інспектори ОБСЄ, котрі прибудуть для спостереження на місцевих виборах.

 

size="4">Про це повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">20 жовтня в Україні розпочинає роботу група експертів Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, яка здійснюватиме аналіз ситуації під час виборів депутатів ВР Криму, міських, селищних та міських голів України ”, — зауважив він.

 

size="4">За його словами, група перебуватиме в Україні до 3 листопада поточного року. До складу її входять громадяни Вірменії, Латвії та США.

 

size="4">Завданням є аналіз виборчого законодавства,оцінка роботи органів, відповідальних за організацію та проведення виборів, а також висвітлення виборів у ЗМІ ”, — пояснив він.

 

size="4">Речник також пояснив, що ОБСЄ прийняло рішення про направлення лише 4 спостерігачів, оскільки в першу чергу, спостереження за місцевими виборами “не є прямим мандатом бюро”. По-друге, “існує складна фінансова ситуація. Крім того бюро має забезпечувати спостереження за загальнонаціональним виборами у Білорусі, Молдові та Азербайджані.

 

size="4">О. Проценко

Читайте также по теме