ОБСЄ не має достатніх технологічних можливостей для об’єктивного моніторингу місцевих виборів — Кожара

 

size="4">ОБСЄ не має достатніх технологічних можливостей для об'єктивного моніторингу місцевих виборів. 

size="4">Про це заявив народний депутат України, заступник голови Партії регіонів з питань міжнародної політики Леонід Кожара під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

size="4">"На жаль, не існує таких технологій, зокрема, в ОБСЄ, які могли б дати правдиву і реальну картину виборів в місцеві органи влади", — сказав Л.Кожара. 

size="4">На його думку, технологія моніторингу за виборами Президента й парламентськими виборами різко відрізняється від технології спостереження за місцевими виборами.

size="4">"Під час президентських виборів у державі створюється єдиний загальнонаціональний виборчий округ, а коли йдуть місцеві вибори, то, фактично, одночасно в Україні відбувається більше 400 кампаній. Для того, щоб правдиво і глибоко підійти до аналізу наших виборів ОБСЄ має надіслати надзвичайно велику делегацію", — зазначив народний депутат.

size="4">За словами Л.Кожари, місія ОБСЄ на місцевих виборах в Україні є невеликою й називається навіть не місією спостереження, а експертною групою. 

size="4">Експерт також спрогнозував, що кількість спостерігачів за місцевими виборами буде ще меншою, ніж на президентських виборах 2010 року.

Читайте также по теме