ГолосUA
08:29 22/10/2010

Одеська область займає перше місце в Україні за якістю бензину на АЗС

 

size="4">Одеська область займає перше місце в Україні за якістю бензину на АЗС.

 

size="4">Про це заявив директор громадської організації Інститут споживчих експертиз України, керівник проекту Карта якості палива України Юрій Чернобривець

 

size="4">За словами Чернобривця, фахівці громадської організації перевірили якість бензину на АЗС 15 областей України.

 

size="4">Так, проаналізувавши дані, отримані в результаті перевірки 32 АЗС найбільших мереж Одеської області, виявилося, що в Одеському регіоні бензин кращої якості, ніж в інших областях.

 

size="4">"Результати дослідження якості бензину в Одеській області показали, що бензин за якістю — один із найкращих в країні, а в результаті дослідження ми з'ясували, що 28% перевіреного бензину відповідає нормам ЄВРО-5, 60% бензину українського виробництва відповідає нормам ДСТУ 2001 року і 6% палива на межі ДСТУ, а 6% бензину не відповідає ДСТУ", — розповів Юрій Чернобривець.

 

size="4">Крім цього, експерт повідомив, що згідно з даними перевірки, найгірша якість бензину в Харківській області. "Там розвинені підпільні міні-НПЗ", — заявив Чернобривець.

 

size="4">Крім того, експерт вважає, що український споживач не знає, бензин якої якості він купує. Тому громадські організації створили “Карту якості палива України”.

 

size="4">"У нашій країні Держспоживстандарт не перевіряє якість палива на заправках, а займається перевіркою документації, що призвело до безконтрольності нафтотрейдерів, тому ми створили Карту якості палива України, де внесена інформація щодо 30 АЗС в кожній області, але з часом ми розширимо базу даних, — зауважив Чернобривець.

 

size="4">Нагадаємо, з 9 жовтня по 16 жовтня в Україні тривав автопробіг “Проти неякісного палива”. Так, протягом семи днів учасники автопробігу подолали тисячі кілометрів і відвідали всі великі міста України — активісти заручилися підтримкою як пересічних водіїв, так і представників цілої низки автоклубів.

 

size="4">За матеріалами: Новый регион

 

Читайте также по теме