ГолосUA
06:35 14/09/2009

Одеська облрада просить парламент ввести цензуру на ТБ та в Інтернеті

Одеська обласна рада просить Верховну Раду ввести елементи цензури на телебаченні і в мережі Інтернет для підвищення суспільної моралі.

Відповідне звернення облрада прийняла на сесії 11 вересня.

На думку облради, цензура необхідна з огляду на те, що в суспільстві існують проблеми з мораллю і духовністю через вплив інформаційного простору, що несе загрозу моральності.

Депутати вважають необхідною розробку і впровадження нової системи критеріїв оцінювання теле- і кінопродукції, що показуються на загальнодоступних телеканалах, у тому числі й на кабельних.

У зверненні наголошується, що необхідно законодавчо закріпити механізм державного контролю за обігом інформації в мережі Інтернет для обмеження доступу українських користувачів до сайтів, що пропагують людиноненависництво, жорстокість і порнографію.

У зверненні також міститься заклик підвищити штрафи за продаж неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів та заборонити рекламу цих продуктів. /> «Цензура необхідна для законодавчої заборони зовнішньої реклами алкоголю і тютюнових виробів, припинення реклами алкоголю (зокрема пива і слабоалкогольних напоїв) на телебаченні», — сказано у зверненні.

У ньому також перераховуються інші джерела інформації небезпечні при формуванні особи, що вимагають, на думку облради, цензури.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр міністр Іван Васюник констатував тенденцію до зниження морально-етичного рівня в інформаційному просторі, проте відзначив, що, незважаючи на дані соціологічних опитувань більшості українців, що свідчать про бажання ввести цензуру в ЗМІ, влада у жодному випадку не застосовуватиме таких заходів.

За матеріалами Українські новини
.

 

Читайте также по теме