ГолосUA
09:53 09/09/2009

Одеський припортовий завод навряд чи завершить 2009 рік із прибутком

Експерти вважають, що прогнози ФДМУ щодо прибутковості Одеського припортового заводу у 2009 є надто оптимістичними. На їхню думку, Одеський припортовий не вийде на очікувані показники, тому що перше півріччя підприємство завершило зі збитками у розмірі 38,263 млн. грн. Виручка ОПЗ за сім місяців становила 136 млн.доларів, тобто більше 1 млрд. грн. Хоча, до кінця року, згідно з очікуваннями Фонду, дохід має бути втричі вище вказаної виручки. Але за такий короткий період часу, що залишився — два місяці( оскільки грудень, як правило, характеризується спадом попиту і цін) вийти хоча в «нуль» підприємству навряд чи вдасться.

Нагадаємо, що у Фонді держмайна переконані, що Одеський припортовий завод на кінець року отримає прибуток у майже 73 млн грн. За словами керівника підприємства Валерія Горбатка, є всі підстави сподіватися на успішність четвертого кварталу. «Восени збільшується виробництво так званих сухих добрив — складних. Навантаження цих виробництв підсилили заводи США. Це означає, їм буде потрібна додаткова кількість аміаку», — передбачає директор.

До того ж, основним ринком збуту українських добрив залишається саме американський, а в основного постачальника ринку — Китая, нині впали обсяги експорту. Фахівці пояснюють це збільшенням мита на вивіз.

За матеріалами: «Экономические Известия»

 

Читайте также по теме