ГолосUA
12:46 11/07/2010

Один з найбільших курганів в Україні пограбували

Співробітники Казанківського районного відділу Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області затримали грабіжників курганів. Як повідомили представники Інституту археології Національної академії наук України з посиланням на правоохоронців, троє молодих людей за допомогою лопат і відер викопали в одному з курганів району грабіжницький лаз завглибшки 15 метрів.

Відповідно до інформації, зловмисники пограбували один з найбільших курганів в Миколаївській області, порушивши його насип, що може привести до його руйнування і втрати історичної інформації. Імовірно, курган відноситься до епохи раннього заліза.

Стосовно «чорних археологів» порушено кримінальну справу за ознаками ст. 298 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Нині на Миколаївщині нараховується велика кількість малих і великих курганів, деякі з них, завдяки старанням сучасних грабіжників, вже майже зрівнялися з землею. Кургани заввишки 8-10 метрів представляють історичну цінність і охороняються законом.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме