ГолосUA
12:20 24/07/2010

Однопартійці Жириновського пропонують клеймувати хабарників (ГОЛОС)

Ліберально-демократична партія Росії внесла в Держдуму законопроект, згідно якого запропонувала таврували чиновників-хабарників, чия провина доведена у суді, великою літерою «К» на тильній стороні лівої долоні. />  

ГОЛОС

Про це на прес-конференції у Москві заявив віце-спікер Держдуми РФ, лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський, передав кореспондент ГолосUA.

Політик зізнався, що не є автором скандального законопроекту про клеймування чиновників, які беруть хабарі, — це радикальний крок, який був зроблений представниками ЛДПР з безвиході. «Чесно скажу, що у мене б ніколи такої ідеї не виникло. Я заслужений юрист, доктор філософських наук. Я проти будь-якого насильства, агресії і так далі. Законопроект — це відповідь молодого покоління в умовах безвихідного становища. Усі бачать, що нічого не виходить у влади. Всі закони прийняті, всі декларації опубліковані. Вся інформація є, але корупція не зменшується, а збільшується», — сказав В. Жириновський.

«Законопроект внесений в стані розпачу. Ми ж не можемо, парламентська партія, закликати до революції, не можемо провокувати загострення ситуації. У нас тільки одна зброя — законотворчість. Тільки всі наші закони — холості патрони і цілі не досягають. Ми чудово знаємо, що такий закон партія влади не пропустить, тому що опора влади — це корупціонери», — підкреслив політик.

А голова Слідчого комітету Генеральної прокуратури РФ Олександр Бастрикін виступив з ініціативою ввести в якості покарання для педофілів та ґвалтівників – хімічну кастрацію.  

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Слідчого комітету Генеральної прокуратури РФ.

«Ми розуміємо, що сучасні міри покарання, мабуть, вже не ефективні. У нас чимало прикладів, коли ґвалтівники звільняються з місць позбавлення волі і здійснюють ще більш мерзенні злочини», — сказав О. Бастрикін на розширеному засіданні колегії СКП РФ за підсумками роботи відомства за перше півріччя 2010 року. «У зв’язку з цим ми виступили з ініціативою розглянути питання щодо хімічної кастрації тих, кого, мабуть, вже перевиховати неможливо», — додав він.

Глава СКП звернувся до досвіду Польщі, де нещодавно набрав чинності закон, за яким ґвалтівників і педофілів можуть піддавати хімічній кастрації.

Д. Кляхін

 

 
 

 

Читайте также по теме