ГолосUA
18:55 05/10/2010

Огляд друкованих ЗМІ за 6 жовтня

Видання “Україна молода” шукає відповіді, за яке “бабло” роками нібито зі святою християнською мораллю нардеп Володимир Стретович патріотично і вірно служить своєму рідному гаманцю? Детальніше — у статті “ЄвроСтретович-2009”.

У статті “Говорить і показує громада” видання робить спроби дослідити питанняНавіщо влада однією рукою малює красиву концепцію суспільного мовлення, душачи іншою рукою свободу слова? 

Газета “День” у статті “Експертиза” на патріотизм” порушує питання розгляду у парламенті “Закону про мови”, який формально залишає українській мові статус державної, а російській розширює сферу функціонування в усіх сферах. Лобісти «Закону про мови» мають свої аргументи і регіонами заявляють, що можна навіть не сумніватися, що його Верховна Рада прийме. Бо коли вже хтось підпалив ліс, що йому до якогось дерева? 

У публікації під назвою “Як не прогавити економіку нового часу” видання звернуло увагу на те, що Україна перебуває на старті нового етапу світової глобалізації, який характеризується кардинальними змінами економічної структури. Як при цьому відвоювати «своє», українській владі вирішили порадити фахівці Світового банку, які презентували новий меморандум під назвою «Стратегічний вибір для прискорення та підтримки зростання в Україні». Про умови побудови в Україні економіки нового часу «Дню» розповів директор Світового Банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер. 

“Газета по-українськи” у статті “Янукович може звільнити Тігіпка, Слауту і Сівковича” взяла інтерв’ю у керівника соціологічної служби “Український барометр” Віктора Небоженка, який зробив прогноз розвитку сценарію існування коаліції в парламенті. Він також розповів про те, які зміни у порядку роботі депутатів слідуватимуть за поверненням до старої Конституції.

У матеріалі “Поняття виборів остаточно знівелюють” газета від голови ЦВК Олександра Черненка дізналася, що Центральна виборча комісія оприлюднила партійну приналежність керівного складу в 600 міських та районних територіальних виборчих комісіях. Керівниками тервиборчкомів вважають голів, їхніх заступників та секретарів. Всього по Україні 1,8 тис. осіб, проте наявний розподіл керівників ТВК формально ніяк не вплине на підрахунок голосів…

 

Читайте также по теме