ГолосUA
20:06 12/11/2009

Огляд преси 13 листопада

Головною темою на шпальтах вітчизняних видань 13 листопада стане тема газу. Так, газета «Україна Молода» у статті «Російська кабала?» пише, що для максимального юридичного закріплення договірної бази від 19 січня росіяни намагаються знищити старі газові угоди з Україною. У розпорядження газети потрапив російський проект нового кабального договору. Про що — читайте на сторінках видання.

Продовжує перейматись темою грипу газета «Новая». Стаття «Каліфорнійський тест на українських системах» пише, що країні дешевше відправляти зразки до Лондона, чим купити реактиви для апаратів. Хоча кількість захворювань грипом в західних областях йде на спад, проблема ідентифікації каліфорнійського вірусу А/h1n1 залишається. Підтверджувати випадки захворювань везуть до Лондона. У Україні, як заявляють політики, цим займаються дві лабораторії, але в обох відмовляються коментувати як результати, так і сам факт проведення аналізів. Тим часом у нас вже розроблені тест-системи для визначення свинячого грипу а єдиний апарат, що діє, аналогічний лондонському, не працює з людськими зразками — у них дозвіл лише на роботу з тваринами. Газета побувала в цій лабораторії, щоб взнати, як, можливо, в найближчому майбутньому визначатимуть наявність каліфорнійського вірусу в українських лабораторіях.

Підхвачує тему пандемії й газета «Сільські вісті» у статті «Операція «вакцинація». Епідемія сезонного грипу та загроза пандемії «свинячого» — не міф, не політична «липа», а реальність. Це підтвердила делегація Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні, яка схвалила дії уряду в боротьбі з поширенням цих інфекцій та подякувала Прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко за те, що вона взяла на себе лідерство в цьому важкому питанні. Але в той час, коли уряд вживає заходів у боротьбі з грипом, Президент намагається звести їх нанівець. Він і досі не підписав закон про зміни до Держбюджету, згідно з якими на протиепідемічні заходи виділено 1 млрд. гривень.

«Свинячий грип» забрав життя вже 16 українців» зазначає видання «Газета по-українськи». В Україні лабораторно підтверджено 85 випадків захворювання на пандемічний грип А/H1N1, в тому числі 16 — смертельних. Про це заявила головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова.

Видання «Новая» пише і про страховиків. Щоб отримати компенсацію, громадяни годують корів цвяхами, викрадають свої ж авто і страхують «чорну» нерухомість. За словами співробітників страхових компаній, за останній рік в Україні число шахраїв в цій сфері виросло удвічі. Народ почав посилено упроваджувати досвід «закордонних трузів», які на цій справі собаку з’їли ― «у них» об’єми виплат обчислюються мільярдами. Умисний підпал, запланована крадіжка, інсценування ДТП власноручні пошкодження авто ― далеко не повний список. Стаття «Как доят страховиков».

Чудова новина! Всесвітньо відомий лікар Микола Касьян буде назавжди увіковічений у рідному місті Кобеляки на Полтавщині пише видання «День» у статті «Від роздвоєння свідомості до одужання». Цього тижня Кобеляцька міська рада прийняла рішення про перейменування вулиці Леніна на вулицю Касьяна, а в центрі рідного міста видатного «костоправа» на розі вулиць Шевченка та Касьяна йому буде встановлено пам’ятник.

 

Читайте также по теме