ГолосUA
19:02 20/10/2009

Огляд преси 21 жовтня

Головною темою, котра буде висвітлюватися українськими ЗМІ 21 жовтня, стала відміна депутатської недоторканності, оскільки депутати Верховної Ради України направили документ про позбавлення права на недоторканність вищих посадових осіб до Конституційного суду для перевірки на конституційність.

Одразу ж після направлення Проекту Закону до КСУ з різних боків почали лунати звинувачення на адресу парламенту. Дехто з політиків звинуватив парламентарів у небажанні служити народові України, експерти ж опікувалися тим, що повне скасування недоторканності вищих посадових осіб може призвести до появи диктатури, або ж повного викорінення опозиції. А у журналістів друкованих ЗМІ своє бачення.

Газета «Новая» у статті «Недоторканність скасували. Через суд» закцентувала увагу на тому, що прийнятий документ про позбавлення депутатів імунітету було направлено в дуже довготривале плавання, під час якого він або потоне, або просто зникне з радарів через свою нікому-не-потрібність.

У газеті «День» буде надрукована стаття під назвою «Продуктивно, але не радісно». Тут голосування за зняття депутатської недоторканності висвітлюватиметься очима БЮТівця Сергія Тарана, котрий заявив, що підтримав законопроект Лавриновича (про зняття недоторканності не лише з депутатів, а і з Президента та суддів), оскільки він близький нардепу за ідеологією. Також журналісти зосередили увагу і на інших питаннях, винесених на порядок денний роботи парламенту 20 жовтня, а саме підвищення мінімальної зарплати та всім відомому інциденті із розбещенням неповнолітніх. Також тут буде опублікована ще одна стаття, присвячена раптовому сплеску роботи ВРУ, а саме затвердженню нового прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати — «Проблемні стандарти». Її автор вестиме роздуми над питанням про те, чи варто радіти всім тим, хто потрапляє під дію нових стандартів?

Про день з життя українського парламенту розкажуть також у «Газеті по-українськи». Щоправда, тут закцентують увагу на підвищенні прожиткового мінімуму до 875 гривень, проте зняття депутатської недоторканності також не оминуть. Журналісти газети помітили як із сесійної зали із радісними криками «Ура! Наша взяла», виходив «регіонал» Олександр Стоян…

 

Читайте также по теме