ГолосUA
17:39 12/10/2009

Огляд преси на 13 жовтня

Україна молода

Почім дипломчик?

Андрій Кислинський в університеті імені Шевченка таки не вчився

До такого висновку дійшла комісія Міністерства освіти, яка проводила перевірку за запитом народного депутата і головного кримського міліціонера Геннадія Москаля. Як повідомив на вчорашній прес-конференції в МОН міністр освіти Іван Вакарчук, у наказах про зарахування на перший курс денної та заочної форми навчання Київського університету імені Тараса Шевченка за 1994—1995 роки студент Андрій Кислинський не значиться. У наказах про випуск історичного факультету за 2000 рік цей студент також не фігурує. Окрім того, дані про диплом «серії такої-то» в інформаційній базі даних Міносвіти відсутні й такий документ узагалі не виготовлявся. />  

Сам заступник голови СБУ Андрій Кислинський в інтерв’ю УНІАН не відповів чітко на запитання, чи закінчував він історичний факультет університету імені Шевченка. Він заявив, що його диплом справжній і просив дочекатися, поки пройдуть перевірки. «Я ще
раз підкреслюю, що мій диплом справжній….».

Бідний Паша

З американської тюрми Павло Лазаренко вийде жебраком — на Дніпропетровщині засвідчують крах його імперії

Доки Павло Лазаренко відбуває термін покарання в американській… жіночій тюрмі (принаймні так стверджує сайт Федерального бюро тюрем США), його фінансова імперія наказала довго жити. Такий висновок роблять журналісти Вадим Климентьєв, Борис
Брагінський, Юрій Райхель та історик Владислав Романов. Днями вони презентували в обласному центрі книжку під назвою «Феномен Лазаренка: злодій чи геній? Колективне журналістське розслідування». Розвідка за редакцією Климентьєва викликала в регіоні неабиякий інтерес. Адже найближче оточення екс-Прем’єр-міністра, колишнього магната Дніпропетровщини нині розбігається, немов щури з корабля. І з людьми, і з капіталами
Лазаренка кояться дивні речі…

Росія, Москва, «Бориспіль»…

Керівництво столичного аеропорту протидіє його реконструкції, аби передати летовище у сферу впливу російського капіталу?
 

Київський міжнародний аеропорт «Бориспіль» приємно вражає тільки тих, хто готується вперше у житті піднятися у небо. Людей, які приземлялися у повітряних воротах інших країн, наше летовище вражає із знаком «мінус»: поламані валізи, тісні приміщення,
хамство персоналу. «УМ» зацікавилася: а куди ж витрачають кошти, які надходять на рахунок «Борисполя» як аеропортові збори? І провела своє журналістське розслідування.

Новая

Міліція поставляла наркотики

 СБУ спільно з харківською прокуратурою викрила міжрегіональну злочинну групу у сфері наркобізнесу. Організували наркокартель співробітники ГУ МВС України, що діяли, в Харківської області з числа осіб старшого офіцерського складу. «Лідером ОПГ був заступник начальника відділу боротьби з незаконним зворотом наркотиків МВС в Харківської області, який безпосередньо отримував наркотичні кошти. Разом з ним затриманий начальник відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС Харкова, який організовував збут наркотиків серед молоді. Учасників злочинного угрупування затримали на гарячому. У наркоторговців вилучено більше 20 кілограмів макової соломки, 12 тисяч пігулок трамадола, декілька сотень пігулок екстазі, інші наркотичні і психотропні засоби» — повідомили кореспондента «Нової» Володимиру Камінському в прес-службі СБУ.

«Будинок, який мені побудувало державу, мертвий!»  

Наслідки вибухів в Лозовій продовжують давати про себе знати і нині

Минуло трохи більше року після страшних вибухів на 1-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ВС України в Лозовій. Потерпілим побудували нові будинки замість тих, що згоріли, велику частину снарядів з міста вивезли. Але багато хто переконаний, що Лозова до цих пір на пороховій бочці — адже, наприклад, аварія спровокувала спалах тих, що розсипалися в результаті вибухів отрутохімікатів на складі. І невідомо, яких ще сюрпризів чекати в майбутньому.

День

Криве дзеркало коаліційності
 

Андрій Єрмолаєв: Кадрова політика — це чистої води лобістські пропозиції, пов’язані з особистими ініціативами лідерів
 

Швидше за все, вже наступного тижня, що є пленарним, у парламенті буде поставлена крапка в питанні міністерської комплектації Кабміну. Тож улюблені висловлювання опозиціонерів-регіоналів про те, що кризові атаки в Україні відбиває уряд пустих крісел, утратять свою актуальність.
 

Табу на сало
 

Неймовірно, але факт: через три місяці популярний продукт може зникнути з прилавків базарів
 

З першого січня 2010 року на продуктових ринках можуть зникнути м’ясо-молочні продукти домашнього виробництва. Введення в дію закону «Про безпеку і якість продуктів харчування і продовольчої сировини» означає заборону для агропродуктових ринків країни продавати необроблене молоко, сир домашнього виробництва та м’ясо тварин, забитих в домашніх умовах. Фактично даний закон не дозволяє селянам (не фермерам) продавати значну частину продуктів власного виробництва.

Феномен «не розчарованих»
 

Понад 60% українців очікують від президентських виборів позитивних змін
 

Про це свідчать результати соціологічного опитування «Політична ситуація в Україні на сучасному етапі — політико-соціальний погляд», яке провели Всеукраїнська соціологічна служба спільно з Українською академією політичних наук у вересні цього року. Самі ж політологи вважають такі настрої українців дещо утопічними і пояснюють, що перед виборами кількість мрійників завжди зростає, а потім зменшується у кілька разів. Так було і після помаранчевої революції, коли у позитивні зміни вірило понад 70% українців, а що з того вийшло — добре відомо. Нинішні вибори ускладнює ще й складна економічна ситуація в країні.

Матч не тільки футбольного значення
 

Англійські фани здивували гарними манерами, а українці — надзвичайною волею до перемоги
 

Українська збірна з футболу зробила майже неможливе. У напруженому матчі зі збірною Англії вона перемогла з рахунком 1:0. Гра на дніпропетровському стадіоні «Дніпро-Арена» мала багато драматичних моментів, які захоплювали дух вболівальників. Воротар англійців, що застосував неджентльменський прийом, отримав від рефері червону картку, і був видалений із поля, а легендарний форвард А.Шевченко — капітан національної збірної, пробиваючи пенальті, не влучив у широкі ворота. Хоч як би там не було, але ще в першому таймі український нападаючий Сергій Назаренко забив суперникам перший і єдиний гол, що вирішив вихід всього матчу. На жаль, «відрізнилися» також українські вболівальники, що двічі кидали до воріт збірної Англії палаючі флаєри. І хоч із гравців ніхто не постраждав, арбітру через цю хуліганську витівку довелося зупиняти матч.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме