ГолосUA
19:55 22/11/2010

Огляд преси на 23 листопада

 

size="3">Україна молода”

 

size="3">Всесвітньо відомий Уманський національний дендропарк «Софіївка» переживає нашестя вандалів. Днями від них постраждали статуї Венери–купальниці та Меркурія. «Вранці ми з охороною робили обхід території, а коли поверталися назад, то у Венери вже було відбито голову та руку», — обурився директор «Софіївки» Іван Косенко. Він вже 30 років очолює дендропарк і каже, що вандали були й раніше. Але тоді вони дошкуляли тим, що обписували різними фразами грот Аполлона в парку. Цього року, на диво, традиційних написів там немає.

 

size="3">Донецьк купить євроавтобуси: з кондиціонерами та відкидними містками для інвалідів. Згідно з планом підготовки до Євро–2012, за лізинговою програмою планують закупити 150 автобусів, 165 тролейбусів великої місткості, а також 58 трамваїв. Транспорт для Донецька виготовлятиме холдинг «Львівський автобусний завод». Нові автобуси кращі, ніж ті, які наразі перевозять пасажирів. Вони обладнані кондиціонерами й відкидними містками для заїзду інвалідних візків, крім того, вони ще й низькозольні, тобто екологічно безпечніші за старі.

 

size="3">«Сільські вісті”

 

 

size="3">На думку нардепа від “Нашої України” Тараса Стецьківа, ухвалення нового Податкового кодексу в кілька разів збільшить загрозу зростання соціальної напруги в суспільстві, зокрема неконтрольованої, і безпосередню відповідальність за це несе Партія регіонів. Він зазначив, якщо документ-таки буде підписаний Президентом, то навесні в Україні можна чекати масових протестів, які можуть перейти в неконтрольовані заворушення.

 

size="3">Газета “День”

 

size="3">Україну виключили зі списку європейських транзитерів? У вівторок Росія та Єврокомісія планують провести в Брюсселі дискусію в рамках Енергодіалогу, на якій обговорюватимуться питання транзиту нафти й газу, а також перспективи розвитку європейського й російського енергетичних ринків. Але зрозуміло, що говорити про транзит газу, та й нафти, без України — провідної транзитної держави Європи — не лише не дуже етично, а й безперспективно. Проте такими є плани сторін. Можливо, Україну вже елементарно, а головне сепаратно, без її згоди, виключили зі списку європейських транзитерів…

/>  

size="3">До Львова завітали офіційні талісмани УЄФА до Євро-2012. Львів першим із українських міст їх побачив. Вперше вони з’явилися перед львів’янами та гостями міста на пл. Ринок — біля входу в міську раду, а після цього на рухомій платформі подорожували центральними вулицями міста.

Читайте также по теме