ГолосUA
18:55 24/06/2010

Огляд преси на 25 червня

«Україна молода»

Литовські візи тепер безкоштовні. Відповідної домовленості було досягнуто під час візиту до цієї країни глави МЗС України Костянтина Грищенка, який обмінявся з литовськими колегами документами про введення в дію договору про скасування плати за довгострокові литовські візи для українців. Як повідомив журналістам директор Департаменту інформаційної політики вітчизняного дипвідомства Олег Волошин, окрім того, що тепер значна кількість українців зможуть навчатися і працювати в цій країні, не оплачуючи вартість довгострокової візи, Литва також заявила про готовність сприяти Україні у виконанні всіх умов, необхідних для введення безвізового режиму з Євросоюзом.

У Жмеринці відкриють пам’ятник розстріляним журналістам-підпільникам. Питання про встановлення пам’ятника співробітникам підпільної газети, розстріляним окупантами у грудні 1943 року, порушували не раз. Його історія почалася ще в 60-ті — тоді при знесенні в Тирасполі будинку, де в роки Другої світової розміщувалася в’язниця, робітники знайшли схованку з листами, записками на волю та щоденниками в’язнів. Згідно зі знайденими матеріалами, група жмеринчан ризикнула в жорстоких окупаційних умовах випускати періодичне видання «Червоний партизан». Саме за це німці заарештували їх і передали румунській окупаційній владі. Газетярів перевезли до тираспільської в’язниці, де 2 грудня 1943 року за вироком військово-польового суду розстріляли. Після публікацій журналіста, що займався цією історією, членів підпільної редакції посмертно нагородили медалями.

«Газета по-українськи»

За підрахунками журналістів, люди з команди Віктора Януковича ”прилаштували” на різні посади близько сотні родичів. Чоловік депутата-”регіонала” Олени Бондаренко став заступником міністра з надзвичайних ситуацій. Ігоря Рафальського, рідного брата заступника глави Адміністрації Президента, Янукович призначив головою Обухівської райдержадміністрації. Син депутата-”регіонала” Григорія Калетника керує митницею. На Дніпропетровщині владу очолюють батько й син Вілкули: голова облради — ”регіонал” Юрій, губернатор — Олександр, також ”регіонал”. Син наближеної до Президента ”регіоналки” Ганни Герман став заступником міністра з надзвичайних ситуацій.

В Україні високі зарплати отримують оцінювачі і маркетологи. З розвитком економіки поле діяльності оцінювачів розширюється: оцінка нерухомості, визначення вартості виробничої лінії на підприємстві, оцінка збитку, заподіяного в автомобільній аварії. Зацікавленими у такій роботі будуть страхові, ріелторські та консалтингові компанії, експертні агенції і банки. Зазвичай роботодавці пропонують високу стартову зарплатню. Найчастіше початківці отримують базову ставку, а з накопиченням досвіду збирають відсотки від замовлень. Схожа ситуація і з маркетингом, який поступово набуває в Україні великого значення.

«Сільські вісті»

На наступній сесії парламенту фракція Блоку Юлії Тимошенко буде нараховувати 120 депутатів. Таку думку озвучив віце-спікер Микола Томенко, коментуючи процес перереєстрації депутатів фракції у Верховній Раді. «На сьогоднішній день ми маємо 125-130 депутатів. Але є проблема у тому, допускаю, що якісь люди можуть до кінця пленарного тижня прийняти інше рішення. Тому мій прогноз, що на осінь ми матимемо фракцію десь у 120 депутатів», — заявив він, і додав: «Вважаю, що цього достатньо».

 

Читайте также по теме