ГолосUA
18:54 03/06/2010

Огляд преси на 4 червня

«Україна молода»

«Комуналка» з-під палки

У киян на часі новий головний біль: на їхніх під’їздах з’являються оголошення про проведення громадських слухань — ЖЕКи хочуть «порадитися» із мешканцями кожного конкретного будинку з приводу нових, збільшених, рахунків у квитанціях. Така «відкритість» комунальників — не власне їхнє бажання, а вказівка «згори» — інакше тепер переглядати комунальні тарифи, квартирну плату не можна. Свій задум місцева влада представляє пафосно: мовляв, тепер кияни на громадських слуханнях самі вирішуватимуть перелік послуг з утримання будинків, за які вони будуть платити. І навіть зможуть (наукова фантастика!) впливати на кінцеву ціну комунальних тарифів. Однак реальність виявляється інакшою: громадські слухання — не більше ніж формальність. І готуватися до підвищених комунальних тарифів таки доведеться.

«Ви нам нє нравітєсь»

На Першому Національному телеканалі настали «підкилимні часи». Рішення приймаються одноосібно і доводяться до співробітників у приватних розмовах. Таким чином закривають такі проекти, як «Культурний фронт», «Книга UA», «Кіно UA», «Вихідні по-українськи», «Далі буде» та інші, повідомило в розмові з кореспондентом «УМ» джерело на каналі. Нове керівництво не проводить ніяких нарад, авторів просто викликають на приватну розмову, на якій не повідомляють жодних причин закриття проектів, — розповів співрозмовник «УМ».

Виступ із «бульбулятора»

Віктор Янукович порушив багаторічну традицію і виступив зі щорічним президентським зверненням до народу, що базується на посланні Верховній Раді, не в самому парламенті, а в Палаці «Україна». Очевидно, Віктор Федорович не забажав ускладнювати собі життя на випадок протестів парламентської опозиції. Півторагодинну промову В.Я. приурочив до круглої дати — «стоденки» свого перебування на чолі держави. Звернення мало стати буцімто оголошенням стратегії, яку Україну будує Янукович.

«Газета по-українськи»

Альоша подарувала Ганні Герман м’яч

Після повернення з Євробачення співачка 24-річна Альоша планує укласти угоду з екологічними організаціями. На конкурсі вона виконувала пісню ”Світ піпл” про забруднення Землі. Зайняла 10-те місце. /> В Осло вона їздила на орендованому екомобілі. Він заряджається електрикою та не забруднює повітря вихлопними газами.
— На таких їздять Джулія Робертс, Леонардо Ді Капріо, Пенелопа Крус, — говорить піар-директор 23-річна Ксенія Конрад. — Плануємо купити таке авто і для Альоші, воно коштує 30 тисяч євро. Погано, що масово їх ще не випускають.
Співачка скаржиться, що не всі задуми вдалося втілити на сцені.
— Планувала в кінці пісні взяти на руку великий глобус. Він мав відлетіти до стелі й крутитися там. Але організатори не дозволили використовувати спецефекти. Поза конкурсом ми розважали людей ходою в масках президентів країн ”великої вісімки”. У цей час прем’єр-міністр Норвегії давав прес-конференцію журналістам. Оператори на кілька хвилин відвернулися від нього, щоб зняти нашу ходу. Міністр був шокований.

«День»

Борис КОЛЕСНIКОВ: Усе в наших руках!

Наглядова рада УЄФА ухвалила рішення затвердити право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в усіх чотирьох українських містах — Києві, Донецьку, Львові та Харкові. Рішення приймали у швейцарському Ньоні, де розташована штаб-квартира Європейського союзу футбольних асоціацій, після детального розгляду досягнень України у справі підготовки до Євро-2012, про що повідомив Інформаційний центр «Україна-2012».

 

Читайте также по теме