ГолосUA
19:56 09/03/2010

Огляд преси за 10 березня

День вівторка, 9 березня, в Україні став багатим на події. Депутати прийняли законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради та ще низку законів, Юлія Тимошенко публічно була проголошена лідером опозиційних сил. Українські ЗМІ не залишилися осторонь від висвітлення цих подій.

Газета «Новая» звернула увагу на те, що у парламенті згадали про дітей та про те, що вони їдять. Депутати прийняли законопроект про посилення вимог до виробництва продуктів дитячого харчування. Крім того, документ передбачає відміну заборони на використання крохмалю та пшеничної муки у дитячих сумішах. Хоча ще влітку минулого року через неточності законодавства під загрозою зникнення з магазинних полиць опинилося близько 60% асортименту продуктів дитячого харчування, котрі містили в собі ці добавки.

Автори статті «Україна перетворюється на великий бордель» нагадують, що у 2005 році українська влада вирішила відмінити візовий режим для громадян деяких країн. Такий крок, за задумом чиновників, повинен був вплинути на глав закордонних держав, котрі, в свою чергу, могли дозволити українцям в’їжджати до їх країн без перешкод. Але надавати нашим співвітчизникам безвізовий режим ніхто не поспішав. Замість того, до України почали з’їжджатися іноземці за інтимними послугами… />
Газета «Україна молода»
опублікувала статтю під назвою «Тушки» без п’яти хвилин у законі», де йдеться про те, як депутати внесли зміни до Регламенту, які дозволили формувати коаліцію з окремих депутатів. Тепер слово лише за Президентом Януковичем, який має
підписати закон. Ніхто не сумнівається, що його рука не затремтить. Експерти ж наперебій говорять про те, що такі зміни є грубим порушенням Конституції.

Учора на Чернечій горі в Каневі, де похований Кобзар, відбулося вручення Шевченківських премій. Свято зіпсувала не примхлива весняна погода, а… рішення Президента України. Віктор Янукович, який обіцяв підтримувати культуру та мистецтво, «закріпив» слова ділом: «урізав» Шевченківську премію на 40 тисяч гривень. Відтепер розмір найпрестижнішої літературно-мистецької нагороди становить 130 тис. грн, бо як пояснила Ганна Герман, «Кобзар був бідним».

Газета «День» зосередила увагу на подіях проголошення Юлії Тимошенко лідером опозиційних сил. Але насправді говорити про об’єднану опозицію передчасно, вважають експерти. Поки що це виглядає лише формою політичного позиціонування…

Відвідини Віктором Януковичем Москви наробили багато шуму, розмов та інтриг, а результатом, на думку журналістів видання, стала лише підписана заява. Вона складена у вельми загальних висловах і в кращому випадку відображає наміри сторін. Чи варто було так старатися українській стороні, добиватися гімну на льотному полі та інших атрибутів офіційного візиту, якщо штучність цього була очевидною? Відповідь на ці питання у статті видання.

«Газета по-українськи»
у статті «Тупа Верховна Рада, тупі депутати» також висвітлює прийняття нових змін до Регламенту. Журналісти зосередили увагу на реакції депутатів від НУ-НС та БЮТ, котрі були неоднозначними у своєму тлумаченні подальшого розвитку подій.

Від початку епідемії грипу через ускладнення хвороби померли 1 тис. 111 українців. Найбільше в Донецькій, Львівській і Харківській областях. Високий показник смертності серед вагітних — лише за січень і лютий померли 28 вагітних. Медики прогнозують, що нова хвиля епідемії грипу в Україні є малоймовірною.

 

Читайте также по теме