ГолосUA
18:55 09/06/2010

Огляд преси за 10 червня

Газета «Новая»

Зшити бутси, щоб не тиснули на мозоль!

Завтра за свистком арбітра узбецького Равшан Ірматова стартує фінальний раунд чемпіонату світу в Південно-Африканській Республіці. Першими з 32 збірних поміряються силами мексиканці і господарі першості. Читачі «Нової» дізналися з попереднього номера про «особливості національної футбольної полювання» в країні-організаторі, приймаючих містах та заходи безпеки. Сьогодні наводимо розклад ігор у восьми групах, графік плей-офф і спробуємо разом з вами спрогнозувати подальші сюжети на основі формального рейтингу і людського фактора.

Продам добру справу

Ви бачили людей, які заробляють собі на життя, допомагаючи іншим? Думаєте, це неможливо? А між тим фандрайзерів — представники нової для України професії — саме так і роблять. Два в одному: і нужденним допомогли, і себе не забули. «Нова» розкриє вам секрети їхньої майстерності.

Вважаєте, що добрі справи не продаються? Глибоко помиляєтеся! Саме цим займаються фандрайзерів. Вони шукають людей, які готові вкладати кошти в благодійність. А в цій справі дуже багато тонкощів.

«Україна молода»

Ось вам історія «маленького, але гордого» племені

Із нашим міністром освіти нудьгувати не доводиться. Днями він виклав на сайті Партії регіонів своє бачення того, яким має бути шкільний підручник з історії. «У першу чергу, підручник має бути історично коректним — трактування вітчизняної і світової історії не може змінюватися зі зміною Президента або міністра освіти, — пише Дмитро Табачник. — Тому підручник має наповнюватися фактами неспростовними (якщо звичайно, керуватися позиціями цивілізованого європейця, а не представника «маленького, але гордого», загубленого в горах племені)».

Якою ж має бути, на думку «європейця» Табачника, історія? «Підручник має допомогти вчителю пояснити учням, чим відрізнялася Велика Вітчизняна війна від Другої світової, які коаліції брали участь у війні і якою була їхня мета, де пролягали лінії фронтів, хто, коли, кому і з якої причини війну оголосив, хто визнаний світом агресором, хто у кого приймав капітуляцію», — міркує міністр. А там уже учень сам розбереться з «ідентифікацією» особистостей Сталіна, Бандери і Шухевича.

День інспектора

Учора Кабінет Міністрів України зробив те, що тільки обіцяли його попередники: затвердив «Конституцію» податкового інспектора. Документ на засіданні уряду презентував міністр фінансів Федір Ярошенко. Днем раніше світ побачив проект Бюджетного кодексу — і Податковий мав створити підґрунтя для дії деяких нововведень, що попередньо заплановані у держкошторисі наступного року. Скажімо, передати у місцеві бюджети п’яту частину доходів на податок підприємств. У межах України це становить 12 млрд. грн.

«Газета по-українськи»

Ікони підмінили любительськими копіями

У храмі Івана Богослова 18 ікон підмінила копіями матушка Наталія Цап, 44 роки, із села Радянське Крижопільського району Вінниччини. /> — Живу недалеко від церкви, побачила, як у п’ятницю зранку приїхало багато міліції, — розповідає жителька села Ольга Яцун, 49 років. — Матушку Наташу забрали на допит. Міліціонери робили опис. Сусіди були в ролі понятих.
Храм у Радянському збудовано 1700 року. Припускають, ікони теж давні.
— Вони були дуже цінні, гаптовані золотом, — говорить отець Роман Кричун. Він став настоятелем церкви два місяці тому по смерті попереднього батюшки — Володимира Цапа. — Одна ікона коштує кілька тисяч доларів. Та головне — намолені за стільки років. Цінні вони саме цим.
   
«Киевские ведомости»

У столиці готуються підвищити тарифи для юросіб

Про можливість підвищення цін на гаряче водопостачання і централізоване опалення заявив заступник мера Києва Анатолій Голубченко. За його словами, таку можливість розглядає акціонерна компанія «Київенерго». «Це не наша парафія. Це парафія інспекції за цінами і «Київенерго». Вони працюють, я просто знаю про це. Сьогодні (у вівторок — ред.) був на нараді в Міністерстві економіки, там дивилися цю позицію, і я бачив, що на 16% можливе підвищення тарифів на тепло і гарячу воду », — сказав Голубченко.

Тим часом у «Київенерго» повідомили, що компанія не робила жодних заяв щодо підвищення тарифів на тепло для промислових споживачів на 16%. Встановлення тарифів не є компетенцією компанії. У «Київенерго» відзначили, що таким органом в Києві згідно з чинним законодавством є Київська міська державна адміністрація.

 

Читайте также по теме