ГолосUA
19:55 09/02/2010

Огляд преси за 10 лютого

Прийшли робити ремонт … в чорних масках. У столиці захопили найстарішу книгарню.

“Сяйво” розбрату” пише видання “Україна Молода”. Невідомі молодики викинули на вулицю працівників книгарні у центрі Києва. Учора зранку до книгарні «Сяйво» вишикувалася черга молодих хлопців спортивної статури у чорному одязі. Кажуть, що живуть у цьому ж будинку, що й книгарня, на вул. Велика Васильківська, 6, і прийшли за книгами, бо дуже люблять читати. Та читачі у зачинені двері силою не вдираються і з охоронцями не штовхаються. Хто вони такі — читайте на сторінках видання.

“Магазин «Сяйво» взяли штурмом” продовжує тему видання “Новая”. Найстарішу книгарня столиці за добу захоплювали двічі. Міліція не діє, та захисники обіцяють стояти до останнього.  

Які зловживання відбувалися на виборах і чи вистачить їх фіксації Юлії Тимошенко для визнання результатів недійсними — спрогнозувати важко. Про це у статті “Теорема без доведення” пише видання “Україна Молода” Після другого туру в Юлії Тимошенко залишається три шляхи можливої поведінки. Перший визнати перемогу Віктора Януковича й перейти в опозицію, другий — почати тяганину в судах, демонстрації на Майданах, аби спробувати здобути перемогу хоча б за «очками». Не треба бути тонким знавцем душ, щоб спрогнозувати: бунтівна Юлія Володимирівна схиляється до другого варіанту.

Ось і настав час підвести попередню риску під кампанією з виборів Президента України. Головна новина — до остаточного підрахунку голосів та висновку Центральної виборчої комісії ніхто не береться називати ім’я переможця, пише видання видання “Сільські вісті” у статті “У межах похибки”. Адже розрив між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко перебуває у межах статистичної похибки. Саме такою є нова українська реальність.

Переможцям та переможеним час подумати про країну. “Третього не дано”, пише видання “День”. Як свідчить китайська мудрість, навіть найдовша дорога коли-небудь закінчується. Дуже багато хто в таборах двох кандидатів зітхнув із полегшенням, незалежно від конкретних результатів цього складного забігу. Як сказав нам один депутат місцевої ради, наближений до оточення Юлії Тимошенко: «Нарешті цей кошмар скінчився». Він був не оригінальний, на протилежному боці думали приблизно так само.

 

Читайте также по теме