ГолосUA
18:54 10/06/2010

Огляд преси за 11 червня

Черговий подарунок підготував головним “гризунам граніту науки” міністр освіти Дмитро Табачник, пише видання “Україна Молода”. На голови нинішніх школярів та їхніх батьків може звалитися ще одна реформа: міністр освіти Дмитро Табачник запропонував повернутися до11-річної загальної освіти. Свою ідею він озвучив позавчора на парламентських слуханнях. Міністр пропонує два варіанти розвитку загальної середньої освіти. У статті Табачника «обламали» видання пише, що парламентський комітет не підтримав ідею повернення до одинадцятирічки. Далі на сторінках видання.

“Янукович оголосив Росії війну. Холодну”, продовжує видання. Президент України розлючений намаганням російського бізнесу прибрати до рук вітчизняну металургію і наказав: «Блокуйте!». Із джерел з оточення Віктора Януковича «УМ» стала відома сенсаційна новина: скандальний продаж росіянам «Запоріжсталі» та Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча виявився неприємною несподіванкою навіть для гаранта Конституції.

Україна точно знає, що Президент робив у Туреччині — “Паломництво за державний кошт”. Там у рамках Третього саміту Національної ради зі взаємодії і заходів довіри в Азії він провів низку важливих двосторонніх зустрічей, пише видання “Сільські вісті”. Зокрема, із президентом та прем’єром Туреччини, президентами Казахстану і Азербайджану, прем’єром Росії. Уся ця справді напружена програма робочого візиту вмістилася в один день. Водночас, і якось лише мимохідь, ми дізналися й про таке: два дні перед візитом до Стамбула Віктор Янукович провів у Греції. Однак повідомлення про цей візит були надзвичайно скупі. />  

“Україна з наступного року знову засипатиме Росію цукром” пише видання “Газета по-українськи”. Ємкість українського ринку цукру експерти оцінюють в 1,8-2 млн тонн на рік
 

“Усе погано? Iдіть учитися!”.. пише видання “День”. Хоч би які нелегкі часи переживала Україна чи то в економіці, чи то в політиці, українці завжди шукають у чомусь позитив та намагаються лишатися оптимістами. Це підтверджують і неодноразові соціологічні дослідження. Так, за даними Інституту соціології НАН України, кількість українців, які задоволені своїм життям, за останнє десятиріччя значно виросла і нині становить 32%. На думку соціологів, така тенденція триватиме й далі.
 

Читайте также по теме