ГолосUA
19:55 10/11/2010

Огляд преси за 11 листопада

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Україна молода”

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">На площі Свободи у Харкові виростає наметове містечко як символ протесту проти фальсифікації виборів мера. В обід тут було п’ять протестних наметів, а до вечора стало щонайменше десять. За словами протестуючих, надалі тут цілодобово чергуватиме чоловік 50. Наразі вирішуються організаційні питання на кшталт вивезення сміття та підвезення продуктів. Як довго триватиме акція — не відомо. За своє право на чесні вибори активісти готові боротися до повної перемоги.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Відомий еколог Володимир Борейко звернувся до Президента України з відкритим листом, у якому запропонував надати дельфінам статусу українських громадян. Аргументом стало те, що ці тварини занесені до Червоної книги України, але їхня чисельність і далі скорочується. І на сьогодні становить лише кілька тисяч особин. На думку еколога, статус громадян України дозволить дельфінам ефективніше боротися за свої права. Їхні опікуни зможуть подавати позови до судів та добиватися людського до себе ставлення. А саме — заборони дельфінаріїв, вилову з комерційною метою тощо.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Сільські вісті”

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">На Хмельниччині, де цьогорічний урожай зернових – найкращий в Україні, “створилися передумови” для подорожчання хліба. Зокрема, нові ціни можуть “надкусити” буханці, що випікаються для найменш захищених верств населення. Голова правління ТОВ «СТІОМІ-Холдинг» Михайло Стадник попередив жителів і керівництво Хмельницької області, що має намір підвищити вартість так званого соціального хліба аж на 40%. Причина, за його словами, — щоденні збитки хлібозаводу у 100 тис. грн.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Газета “День”

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Скіфська пектораль, яка вважається шедевром ювелірного мистецтва світового значення та датується IV століттям до н.е., разом з іншими національними скарбами може піти в нікуди. І лише тому, що уряд видав розпорядження про виселення усіх музеїв з території Києво-Печерської лаври. Разом з усіма фондами та експозиціями. “Ми сподіваємося, що не буде вічним безгрошів’я і все-таки будуть виділені кошти для будівництва спеціальних приміщень для музейних фондів. Спеціалісти для цього є”, — зазначила старший науковий співробітник Національного музею народної архітектури та побуту України Лідія Орел.

Читайте также по теме