ГолосUA
19:55 10/02/2010

Огляд преси за 11 лютого

Українські друковані ЗМІ 11 лютого зосередили свою увагу переважно на подіях довкола можливого створення нової коаліції у Верховній Раді. Не залишилися вони осторонь і від того, щоб напередодні закінчення зимової сесії у ВУЗах країни дати оцінку Болонському процесу, котрий активно впроваджується на даний момент. Актуальним досі залишається питання можливого подорожчання цукрової продукції на ринку, а також, чого очікувати від Юлії Тимошенко у разі програшу на виборах.

Газета «День»

У стані переможців активно ведуть переговори про нову коаліцію. Литвинівці та комуністи давно готові присягнути на вірність новому президентові й лише чекають команди. Але регіоналам потрібна фракція НУ-НС. Без «Нашої України» нічого не виходить. А з політичною силою, до якої входять 12 груп, мати справу дуже складно. Якою може бути парламентська коаліція та чому «Наша Україна» не хоче входити до коаліції, детальніше — не першій шпальті газети.

«Україна молода»

Останнім поштовхом до написання одного з матеріалів, опублікованого на сторінках видання стала потужна хвиля протестів студентів… у Німеччині. Ця країна теж долучилася до Болонської системи. Але студенти там швидко розібралися що й до чого! За їхніми протестами можна було спостерігати по телевізору і на різних каналах. Українські канали дали в ефір інформації по 20—30 секунд в рубриках «цікаве», закордонні — великі аналітичні матеріали. Посеред іншого відразу впадали у вічі лозунги, під якими протестували студенти: «Поверніть нам педагогів!» та «Ми хочемо навчатися, а не писати домашні завдання!» Дійсно: там відразу розібралися! А що у нас?

«Сільські вісті»

В Україні на початку нинішнього року стався цукровий переполох. Калатають у всі дзвони урядовці й політики, здіймають бучу засоби масової інформації, мовляв, країна на межі цукрового колапсу: буцімто катастрофічний дефіцит солодкого продукту може призвести до захмарного зростання цін на нього, отже, він стане предметом розкоші, пересічні громадяни питимуть чай без цукру, забудуть смак ласощів, перестануть гнати самогон і таке інше. Словом, буде несолодко. Домогосподарки, чуючи таке, бігають по магазинах та базарах у пошуках дешевого цукру. Тим часом ціни на нього продовжують зростати. І вже недобереш, що ж стало першопричиною цього шаленого ажіотажу — справжній цукровий дефіцит, чутки про нього чи змова учасників ринку?

Газета «Новая»

Більшість українських сімей мають можливість на власній шкірі зрозуміти, що таке дитина, однак є й такі пари, котрі роками прагнуть до цього, однак марно. А десь неподалік, у інтернаті на них чекають сумні, але сповнені надії очі — тисячі дітей-сиріт потребують батьківської любові в нашій державі. Журналісти видання мали змогу поспілкуватися з директором Держдепартаменту з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту Людмилою Волинець. Саме вона розповіла, скільки коштує державі утримання однієї сироти.

Газета по-українськи

У кулуарах Верховної Ради допускають, що прем’єр Юлія Тимошенко після програшу виборів президента може включитися в боротьбу за посаду мера Києва. 30 травня відбудуться вибори до місцевих рад і разом з ними «бютівці» хочуть провести дострокові вибори мера столиці. Навіть у парламенті зареєстрували відповідну постанову. Коментують політики та експерти.

 

Читайте также по теме