ГолосUA
18:55 12/07/2010

Огляд преси за 13 липня

“Рада на канікулах” пише видання “Україна Молода”. Демократія теж відпочиває. Ухваливши дискримінаційний закон про місцеві вибори, депутати пішли на відпочинок до осені. На роботу повернуться за тиждень до початку виборчої кампанії. У суботу Верховна Рада завершила роботу в пленарному режимі й, по суті, пішла на канікули. За графіком, цей тиждень обранці мають працювати в округах і комітетах, а в п’ятницю зберуться на урочисте засідання з нагоди 20-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Післязавтра стартує вступна кампанія-2010, нагадує видання “Україна Молода” у статті “Ваші документи, громадяни абітурієнти! ”. У цьогорічних абітурієнтів та їхніх батьків на носі «гаряча пора» — післязавтра, 15 липня, в українських вищих навчальних закладах починається вступна кампанія. Так, майбутні студенти, озброївшись папками з документами та залізним терпінням, будуть упродовж двох тижнів оббивати пороги омріяних університетів та інститутів.

Законотворча гарячка нарешті завершилася, пише газета “Сільські вісті” у статті "Всепідминаюча Вікторія". Минулого тижня депутати майже всі дні перепрацьовували на три-чотири години більше звичного та ще й зробили робочою суботу. За цей час розглянуто понад сотню законопроектів — майже третина із них благословилася як закони. Це, без перебільшення, рекордний тиждень з прийняття найрезонансніших рішень.

Не забуло видання розповісти й про гуляння Президента. У статті “Iнавгурація. Частина 2” видання “Сільські вісті” пише, що день народження Віктора Януковича гуляли три дні. Саме гуляли, що б там не казалося про «звичайний робочий графік». По своїй суті період з 9 по 11 липня включно став другою частиною інавгурації Президента, який відзначав свій 60-річний ювілей. Підготовка до заходу була не менш вражаючою. Й, очевидно, значно дорожчою.

“Податковий кодекс «виростить» мільйонерів” вважає видання “День”.Фізичні особи в 2009 році задекларували на 17% (близько 18,3 мільярда гривень) менше доходів порівняно з 2008 роком, повідомляє директор Департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Степан Дусяк.

Замість очікуваного літнього затишшя ринок оренди житла демонструє цінове пожвавлення, пише видання “День” у статті “Квартирний дефіцит повертається?” Цього року липень приніс орендарям неочікуваний сюрприз. Охочі вирішити свої квартирні питання замість традиційного широкого асортименту квартирних пропозицій та падіння цін зіткнулися з доволі незвичною як на літній період ситуацією ажіотажу й дефіциту. />  

Читайте также по теме