ГолосUA
18:55 12/08/2010

Огляд преси за 13 серпня

Газета «День» помітила, що в українському суспільстві розпочалась небезпечна дискусія — про від’єднання частини східних і південних регіонів від основної України: мовляв, нехай проросійсько орієнтовані області відійдуть і не «висять» баластом, заважаючи іншій частині країни розвиватися. Хто ж підбиває людей на такі думки: читайте у статті «Про «дві України» на сторінках видання.

Газета «Україна молода» у статті «Запрошуємо на посадку!» розповідає про те, що правоохоронці запідозрили генерального директора аеропорту «Бориспіль» у багатомільйонних фінансових аферах. Самого директора досі вже затримали правоохоронці, проте у МВС розголошувати деталі справи поки що не беруться.

Уряд зобов’язався виконати вимоги МВФ: із наступного року наc чекає підвищений пенсійний вік, заморожена зарплата для бюджетників і ще вищі ціни на газ. За аналітичними даними ООН, за межею бідності в Україні перебуває вже 78% людей. Це на 10% більше, ніж минулого року. Детальніше у статті «Сухарі від Януковича».

Газета «Сільські вісті» у статті «Україна — не Росія» пише: «На внутрішньому ринку зерна – переполох, а на світовому – щось ще страшніше. Враження таке, що Хліборобський Бог задумав загнати в глухий кут хитромудрих біржовиків, аналітиків, зернотрейдерів, усіляких чиновників. А от аграріям він, схоже, вирішив зробити щедрий подарунок. Отож на початку року були одні прогнози на врожай та ціни на зерно, у травні – інші, а у серпні – ще інакші, підкріплені розрахунками на очікуване світове перевиробництво зерна…»

 

Читайте также по теме