ГолосUA
19:55 13/12/2010

Огляд преси за 14 грудня

 

ГазетаДень” пише про те, що суботні вуличні баталії молодчиків-фашистів із міліцією на Манежній площі біля стін Кремля показали, наскільки хисткою є стабільність у Росії, яку активно пропагує Кремль і яку беруть за приклад деякі країни. Російська влада продемонструвала повну нездатність впоратися з більш ніж п’ятьма тисячами вболівальників московських футбольних клубів, які замість мирної ходи влаштували безлади в центрі столиці, скандуючи при цьому націоналістичні гасла. Формальним приводом для протестів було вбивство уболівальника «Спартака» Єгора Свиридова, застреленого під час бійки з вихідцями з Північного Кавказу та бажання привернути увагу до проблеми міжетнічних відносин у Росії та дій «етнічних угруповань». У результаті «мирної» ходи на Манежній площі та прилеглих вулицях було побито декілька перехожих неслов’янської зовнішності. За офіційними даними, під час зіткнень постраждала 31 людина, 66 були затримані. Але не менш вражаючою є міліцейська хроніка, опублікована на радіо «Эхо Москвы»: «На півдні Москви було виявлено тіло громадянина Киргизстану, котрий помер від ножових поранень. На сході міста троє невідомих обстріляли з травматичної зброї громадянина Азербайджану. У нього було випущено сім куль. «Інтерфакс» із посиланням на джерела в міліції повідомляє про жорстоке побиття приїжджого, очевидно вихідця з Кавказу, у вестибулі станції метро «Авіамоторна». Його госпіталізовано з тяжкими травмами. Повідомляється про шістьох затриманих за підозрою в побитті громадянина Узбекистану на станції метро «Третьяковська». Іноземця госпіталізували у тяжкому стані». Більш детальний огляд цієї події — у публікації газети.

Темою дня Урядового кур'єра” стане те, що у Верховній Раді 14 грудня має відбутися представлення Кабінетом Міністрів проекту державного бюджету на 2011 рік та його ухвалення у першому читанні. Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив голова ВР Володимир Литвин.

10 грудня проект державного бюджету надійшов до ВР. Спікер зауважив, що через пропущені терміни Верховна Рада має прийняти окреме рішення щодо процедури розгляду та ухвалення проекту державного бюджету.

За словами Володимира Литвина, після того, як проект буде ухвалено у першому читанні, до 19 грудня депутати, комітети та фракції мають подати свої пропозиції до законопроекту для розгляду його у другому читанні. А до 22 грудня Комітет ВР з питань бюджету та Кабінет Міністрів мають підготувати цей законопроект до другого читання. Голова ВР зауважив, що до 24 грудня парламент має розглянути цей проект закону у другому читанні та ухвалити в цілому.

 

Україна молоданаписала про те, що встановлено причину смерті дев’ятирічної школярки у Дрогобичі. Дев’ятирічна дівчинка померла через гостру дихальну та серцево–судинну недостатність, яка була зумовлена двобічною гнійною пневмонією. У дівчинки експерти також виявили грип типу «В» — цей вірус вражає здебільшого дітей. Нагадаємо, трагедія трапилась ще минулого тижня — школярка однієї з дрогобицьких шкіл iз високою температурою померла в реанімації за лічені хвилини. Детальніше — у публікації.

Читайте также по теме